marți, 30 aprilie, 2024

ACŢIUNE DE AMPLOARE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI CU REPREZENTANŢII R.A.R., ÎN PITEŞTI

Distribuie:

Publicat:

În noaptea de 20 august a.c., poliţişti rutieri şi reprezentanţi R.A.R. Argeş, au acţionat, cu efective mărite, în municipiul Piteşti, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti, Serviciului Rutier Argeş, Poliţiilor Oraşelor Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti, împreună cu reprezentanţii R.A.R. Argeş, au acţionat, în intervalul orar 23.00-03.00, în municipiul Piteşti, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi creşterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei, fiind reţinute trei permise de conducere şi retrase şapte certificate de înmatriculare.

Sancţiunile au fost aplicate, în principal, pentru: nerespectarea regimului legal de viteză – 45 de sancţiuni, nepurtarea centurii de siguranţă – 13 sancţiuni, modificări la sistemul de evacuare a gazelor – 4 sancţiuni, deficienţe/modificări la sistemul de lumini – 3 sancţiuni, lipsă documente – 7 sancţiuni, etc.

Exemple:

Poliţiştii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism, pe strada Calea Câmpulund, din municipiului Piteşti, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 121 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile.

Poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din Băbana, care conducea un autoturism pe b-dul Republicii, având montate lumini neomologate şi anvelope de alte dimensiuni. De asemenea, autoturismul prezenta modificări neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, precum şi plăcuţe de înmatriculare neconforme cu standardul.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amenzi în valoare de 1.450 de lei, fiindu-i retrase certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, de 28 de ani, din Topoloveni, respectiv de 24 de ani, din Costeşti, care conduceau motociclete, pe raza municipiului Piteşti, având modificări neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, respectiv anvelope de alte dimensiuni.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte un comportament preventiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img