5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatii

0
69

Urmeaza sa-ti ridici o casa si vrei sa fii bine pregatit, astfel incat locuinta ta sa fie una realizata corect? Incepe prin a te documenta despre hidroizolatii acoperis, dar si hidroizolatiile pentru fundatii.

Acestea sunt necesare pentru prevenirea infiltratiilor de apa pe termen lung, dar si pentru prevenirea infiltrarii microorganismelor in peretii casei. Ideal este sa colaborezi cu specialisti in domeniu, care sa se ocupe de o astfel de lucrare, insa trebuie sa stii si tu care sunt cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare!

Ce tipuri de hidroizolatii acoperis ai la dispozitie?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca ai la dispozitie o gama larga de materiale pe care le poti folosi pentru hidroizolatii:

·       membrane bituminoase – sunt cele mai populare materiale hidroizolante folosite atat pentru acoperisuri, cat si pentru fundatii. Membranele sunt disponibile in suluri de 10-15 mp si sunt realizate din armature din fibra de sticla si poliester sau bitum. Aplicarea acestor materiale se face doar cu ajutorul caldurii, asa ca intreaga suprafata este acoperita perfect;

·       membrane sintetice – acestea trebuie montate cu ajutorul unor dibluri speciale direct peste vata minerala ori peste polistirenul exudat. La sfarsit, rosturile trebuie sudate cu ajutorul unei suflante cu aer cald;

·       membrane lichide – monocomponente sau bicomponente, membranele lichide sunt foarte usor de aplicat. Ele acopera extrem de bine intreaga suprafata pe care o ai la dispozitie si rezista foarte bine pe termen lung.

Cat timp dureaza realizarea hidroizolatiilor?

Raspunsul depinde intotdeauna de suprafata pe care vrei sa o izolezi. Foarte important este sa stii, insa, ca expertii in acestdomeniu pot lucre repede si eficient pentru tine!

Cand este indicat sa te ocupi de aplicarea materialelor hidroizolante?

De preferat este sa te ocupi de aplicarea materialelor hidroizolante intr-o zi in care afara nu ploua si in care temperatura variaza intre 12 si 25 de grade Celsius. De ce? Toate tipurile de hidroizolatii au nevoie de timp pentru a se ,,aseza” si pentru a se fixa perfect.

Care sunt beneficiile de care te bucuri datorita materialelor hidroizolante?

Foarte important este sa iei in considerare si beneficiile de care te poti bucura cand vine vorba despre materialele hidroizolante:

·       montajul este simplu si nu dureaza foarte mult;

·       materialele hidroizolante te protejeaza foarte bine de infiltratiile de apa;

·       tii microorganismele la distanta;

·       membranele bituminoase sunt rezistente, avand o durata de viata de pana la 20 de ani.

Colaboreaza cu specialisti in domeniu

Pentru a fi sigur ca rezultatele pe care le obtii sunt optime, cel mai bine este sa colaborezi cu o echipa de specialisti. In acest fel, materialele hidroizolante sunt aplicate prin cele mai moderne metode si, in acelasi timp, ai garantia calitatii.

Hidroizolații-Terase.ro iti pune la dispozitie atat materiale de top, cat si o echipa de specilisti, care poate veni la fata locului pentru a te ajuta sa-ti izolezi acoperisul de pe casa, dar si acoperisul de pe terasa. Mai mult, ai nevoie de hidroizolatii si pentru fundatia casei, astfel incat sa iti protejezi foarte bine stuctura locuintei.

Gama de hidroizolatii pe care o ai la dispozitie este atat de diversa, incat trebuie sa iti faci timp sa studiezi toate variantele. Doar astfel vei reusi sa iei cea mai buna decizie si sa ai parte de o locuinta bine protejata!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.