Cum sa-ti protejezi casa de infiltratiile de apa

0
166

Daca doresti sa fii cat mai bine protejat, atunci alege sa utilizezi hidroizolatii. Acestea sunt produse destinate unei constructii indiferent daca este vorba de o cladire deja construita sau una pe care urmeaza sa o ridici.

Descopera din randurile de mai jos tot ce trebuie sa cunosti despre acest proces si de utilitatea produsului.

Hidroizolatii – ce sunt aceste produse?

Despre hidroizolatii este util sa cunosti ca reprezinta acele produse menite sa-ti protejeze constructia de intemperii si de infiltratiile de apa. Specialistii recomanda sa utilizezi aceasta protectie indiferent de natura constructiei tale. Cladirile de birou, halele, locuinta, spitalele, scolile sau gradinitele sunt cateva exemple unde poti aplica hidroizolatiile.

Ce poti hidroizola la o casa?

Daca urmeaza sa construiesti o casa, atunci este indicat sa urmezi procesul de hidroizolare inca din faza de constructie. Astfel, vei putea proteja fundatia, acoperisul sau chiar terasa. Bine este sa stii ca, hidroizolatiile pot fi aplicate cu usurinta chiar si pentru casele deja construite, pentru beciuri sau demisoluri.

Hidroizolatia fundatiei

Pentru a hidroizola o fundatie este necesar sa urmezi niste etape. Daca nu detii experienta in acest sens, atunci apeleaza la serviciile unei firme de profil. Iata care sunt principalii pasi de urmat in acest sens:

·       dupa ce fundatia a fost turnata si betonul s-a uscat este necesar sa cureti cat mai bine de mizerie locul. Indeparteaza surplusul de material si praful;

·       va trebui sa aplici un strat de amorsa;

·       aplica hidroizolatia. In functie de caracteristicile produsului ales va trebui sa aplici un singur strat sau mai multe;

·       la final aplica protectia hidroizolatiei.

Hidroizolarea terasei

Inainte de a achizitiona produsele de hidroizolatie verifica natura acoperisului tau. Daca este vorba de o terasa pe care o folosesti pentru a petrece timpul liber si pentru a te relaxa, adica una cu trafic intens, vei avea la dispozitie diverse categorii de hidroizolatii. In cazul unui acoperis de bloc unde traficul este limitat, hidroizolatia poate fi diferita. Intreaba un specialist daca nu stii exact care produs ti se potriveste. Pasii pe care este necesar sa-i parcurgi sunt urmatorii:

·       curata cat mai bine locul;

·       este necesar sa aplici o substanta care are rol de a difuza vaporii din beton;

·       aplica hidroizolatia;

·       aplica un strat de polistiren extrudat si o membrana bituminoasa;

·       la final este recomandat sa asezi o panza de protectie si un strat de nisip pentru a impiedica vegetatia sa se dezvolte.

Tipuri de hidroizolatii

Pe piata vei gasi numeroase variante de hidroizolatii, insa trebuie sa verifici care produs este cel mai potrivit cu locul pe care vrei sa-l protejezi. In mediul on-line ai la dispozitie varianta hidroizolatiilor de tipul membrane bituminoase, membrane din pvc, membrane bituminoase cu polistiren sau chiar hidroizolatii lichide. Acestea sunt recomandate atunci cand doresti sa hidroizolezi un spatiu unde nu ai mult acces. Fiind sub forma lichida vor proteja orice colt al incaperii.

De ce sa alegi hidroizolatiile?

Hidroizolatiile sunt recomandate atunci cand doresti sa scapi infiltratiile de apa si vrei sa protejezi structura sau vrei sa impiedici aparitia condensului si a mucegaiului. Important este sa alegi produse de calitate si sa te asiguri ca hidroizolatia va fi aplicata corespunzator. Specialistii recomanda sa apelezi la serviciile unei firme care detine experienta in domeniu, astfel incat investitia ta sa fie una pe termen cat mai lung.

Daca nu stii exact ce hidroizolatii ti se potrivesc, atunci acceseaza site-ul milucon.ro. Vei descoperi o gama completa de produse care pot fi adaptate cu nevoia ta, indiferent daca vrei sa protejezi un acoperis terasa sau o fundatie. Mai mult, vei discuta cu o echipa de profesionisti care iti vor oferi cele mai utile sfaturi.

Date de contact:

E-mail: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.