Faceți acest lucru regulat și mașina de spălat nu se va defecta niciodată!

0
107

Este greu să ne imaginăm un apartament modern fără o mașină de spălat. Am pus lucrurile în cuvă, apăsăm butonul și după un timp, scoatem hainele curate și uscate! Pentru ca mașina de spălat să funcționeze o lungă perioadă de timp, trebuie să-i asigurați o îngrijire corespunzătoare.

Curățarea mașinii de spălat

Potrivit statisticilor, principalele cauze ale defecțiunilor mașinilor de spălat sunt depunerile pe elementele încălzitoare a mașinii de spălat și pe filtru. Curățarea regulată a mașinii de spălat de aceste depuneri de calcar îi va ajuta să funcționeze mult mai mult timp.

1. Cum să curățați elementul încălzitor al mașinii de spălat

Elementul încălzitor tubular încălzește apa din rezervorul mașinii până la temperatura necesară. Dacă cantitatea de impurități din apă depășește norma – riscul de defectare a încălzitorului este foarte ridicat. Cu fiecare spălare, stratul depunerilor devine tot mai mare și în cele din urmă mașina de spălat încetează să mai funcționeze.

2. Curățarea mașinii de spălat cu sare de lămâie (acid citric)

Depunerile sunt niște săruri de metal și pentru a le curăța aveți nevoie de acid. Cel mai accesibil mod este folosirea acidului citric. Pentru o mașină de spălat cu o capacitate a cuvei de 5 l aveți nevoie de 100-120 g de sare de lămâie.

Turnați sarea de lămâie în sertarul pentru detergent și porniți ciclul de spălare, la 60 de grade, pentru o oră sau mai mult. Înafară de elementul de încălzire, această metodă va ajuta să curățați cuva mașinii.

3. Curățarea mașinii de spălat cu oțet

Turnați în sertarul pentru detergent 200-250 ml de oțet de 9%. Oțetul curăță rapid elementul încălzitor, dar din cauza agresivității sale poate deteriora piesele din cauciuc. Dacă veți curăța mașina de spălat cu oțet sau nu, puteți decide doar dvs.

Unii specialiști în reparația mașinilor de spălat recomandă să adăugăm în detergent, la fiecare spălare, puțin bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu îmbunătățește calitatea apei, elimină mirosul neplăcut și încetinește formarea depunerilor de calcar.

4. Curățarea filtrului pompei

În cazul când filtrul este foarte murdar, apa se poate ridica și se scurge înafară. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să curățați filtrul regulat. Filtrul se curăță foarte ușor.

De regulă, el este amplasat în partea de jos a carcasei mașinii de spălat. Înainte de a curăța filtrul așterneți o cârpă pe podea și deschideți capacul filtrului (din filtru poate să se scurgă până 1 l de apă). După aceasta deșurubați capacul, în sensul invers al acelor de ceasornic și scoateți tot gunoiul acumulat. Vă rămâne să ștergeți gaura și să închideți capacul.

5. Curățarea sertarului pentru detergent

În sertarul pentru detergenți se acumulează murdărie, mucegai și chiar ciuperci. În procesul de spălare toată această murdărie pătrunde în cuva mașinii de spălat și hainele se murdăresc. Sertarul pentru detergenți este ușor de curățat deoarece poate fi scos din mașina de spălat.

Aveți nevoie de o periuță de dinți veche, săpun și un detergent pentru toaletă. Murdăria și mucegaiul pot fi îndepărtate cu o periuță de dinți și săpun. Îndepărtați depunerile folosind detergentul pentru toaletă. Turnați 20-30 ml de soluție în sertarul pentru detergent și lăsați pentru 1-2 ore. Procedura este simplă, de aceea o puteți repeta după fiecare a 5-a spălare.

6. Curățarea garniturii de cauciuc

Amestecați înălbitorul cu apă caldă în proporție de 1:1, umeziți o cârpă în acest amestec și ștergeți toate suprafețele din interiorul mașinii de spălat. Dacă mașina este foarte murdară, lăsați cârpa umezită pe o jumătate de oră. După aceasta ștergeți suprafețele murdare încă o dată, de data aceasta cu o periuță de dinți.

Aplicarea regulată a acestor instrucțiuni simple va permite să îmbunătățiți calitatea spălării și să prelungiți durata de exploatare a mașinii de spălat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.