Care sunt cele mai comune tipuri de cărucioare pentru copii?

0
43

Cea mai simplă metodă prin care te poți plimba cu un bebeluș sau cu un copil mic, fără a te lovi de momentele în care acesta obosește sau îi este somn, este cu un cărucior. Ușor de împins și foarte confortabil, căruciorul îi permite celui mic să se relaxeze, în timp ce părintele îl duce peste tot.

Există o mulțime de tipuri de carucioare copii, care mai de care mai interesante, dotate cu tot felul de accesorii care ușurează atât munca părinților, cât și viața celor mici.

Iată cele mai populare tipuri de cărucioare pentru copii

1. Cărucioarele sport. Sunt cărucioarele standard, care pot fi folosite din momentul în care cel mic se naște până în momentul în care împlinește 2-3 ani. Sunt cărucioare ușoare, simplu de manevrat, cu accesorii de bază. Unele modele oferă chiar opțiunea de pliere, fiind ușor de depozitat în locuințele de dimensiuni reduse. În general, sunt gândite pentru părinții care apreciază lucrurile simple și o doză cât mai mare de confort pentru cel mic.

2. Cărucioarele 2 in 1 sau 3 in 1.  Cărucioarele 2 in 1 sunt cărucioare prevăzute cu scoică sau landou, potrivite pentru părinții care obișnuiesc să se deplaseze foarte mult cu mașina. În general, sunt potrivite pentru primi 2-3 ani din viața copiilor, sunt ușor de manevrat și foarte confortabile. Aceste cărucioare sunt ceva mai costisitoare decât cele sport, însă investiția merită. Cărucioarele 3 in 1 sunt cărucioare care au scoică, dar și landou.

3. Cărucioare pentru gemeni sau pentru tripleți. Sunt cărucioare duble, potrivite pentru părinții norocoși, care se bucură de doi sau trei copii dintr-o dată. Aceste cărucioare pot fi construite cu două sau trei locuri poziționate unul lângă altul sau în tandem. Deși sunt mai mari, acestea se manevrează destul de ușor. Atunci când alegi un astfel de cărucior este bine să te asiguri că încape pe ușile publice de acces sau în portbagajul mașinii. În general, cărucioarele în tandem sunt potrivite pentru optimizarea spațiului, deoarece sunt la fel de late precum cele normale. Cele cu locuri poziționate unul lângă altul sunt mult mai ușor de manevrat;

4. Cărucioare ușoare (tip umbrelă). Sunt cărucioare simple, foarte ușor de pliat și de transportat peste tot. Acestea sunt ideale pentru călătorii de scurtă durată. Dacă vrei să mergi cu cel mic la piață sau la magazinul de lângă bloc, sunt ideale. Din păcate, nu sunt tocmai confortabile, cel mai adesea având probleme în absorbția șocurilor.

Ce accesorii să cauți la un cărucior?

O parte importantă din eficiența căruciorului este reprezentată și de accesorii. Printre accesoriile pe care este bine să le cauți se numără umbreluța de soare, apărătoarea de insecte, ușa care absoarbe transpirația, sacul de iarnă care protejează suplimentar corpul celui mic sau geanta de transport, în care poți pune diverse accesorii de care ai nevoie.

Varietatea de accesorii este foarte mare și poate transforma căruciorul într-un element indispensabil pentru un părinte modern. Provocarea este să le găsești pe cele potrivite pentru tine, fără a aglomera foarte mult căruciorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.