Atenție ce puneți pe grătare de 1 mai. Ce s-a descoperit în carnea pentru mici

0
85

Se apropie 1 mai, ziua în care au loc tradiționalele grătare la iarbă verde. Anul acesta 1 mai muncitoresc pică în zi de duminică, astfel încât este rost de petrecere pentru toată lumea. Premergător zilei de 1 mai românii își fac aprovizionarea cu carne pentru grătar: mici, cârnați, ceafă și așa mai departe.

Atenție ce puneți pe grătare de 1 mai

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că a rețeta de mici a fost denaturată. Președintele Asociației Pro Consumatori a declarat la Antena 3 ca mare parte din carne a fost substituită cu diferite ingrediente precum fibre din cartofi, fibre de mazăre, bambus, sfeclă roșie, extract de drojdie, ceapă, zaharuri, aditivi alimentari, carmin, monoglutamat de sodiu și aromă de carne pentru a intensifica artificial gustul.

Potrivit spuselor sale, această situație a fost provocată de creșterea prețurilor la utilități și carne și a erodării puterii de cumpărare a românilor.

Președintele Asocieției Pro Consumatori are și o recomandare pentru românii care vor să consume mici după rețete realizate numai din carne și condimente. Aceștia trebuie să descarce aplicația ”Catalogul produselor alimentare certificate” de pe Google Play, aplicație realizată de Agenția pentru Finanțare a Investițiilor Rurale.

Rețete tradiționale de mici, atestate de Ministerul Agriculturii

În această aplicație se găsesc 7 rețete de mici realizate după rețete tradiționale și care sunt atestate de Ministerul Agriculturii. Tot acolo se găsesc mai multe rețete de cârnați care, la fel ca și cele pentru mici, sunt realizate după rețete tradiționale și atestate de Ministerul Agriculturii.

Aceste produse tradiționale se găsesc la un preț dublu, aproximativ 40-50 de lei kilogramul. Cele realizate în sistem industrial se găsesc la prețul de 20 de lei kilogramul, a explicat Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

De 1 mai, în fiecare an, românii pun pe grătare în jur de 30 de milioane de mici. Preferații sunt micii făcuți dintr-un amestec de carne de porc și vită. Potrivit datelor statistice, în România, anual, se consumă între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.