Ce se întâmplă dacă pui drojdie, apă și zahăr în ghiveciul florilor. Trucul pe care trebuie neapărat să-l afli

0
115

Multe femei își doresc să afle tot mai multe trucuri legate de creșterea și întreținerea florilor, dar iată că astăzi vă prezentăm un truc la care cu siguranță nu v-ați așteptat. Ce se întâmplă dacă veți pune drojdie, zahăr și apă în pământul de flori.

Ce se întâmplă dacă pui apă, drojdie și zahăr în ghiveciul florilor

Tot mai multe femei sunt curioase să afle trucuri noi în bucuătărie sau în gospodărie, iar pentru astăzi am ales să vă dezvăluim ce se întâmplă dacă veți pune drojdie, zahăr și apă în ghiveciul de flori. Cu siguranță nu v-ați așteptat vreodată la o astfel de combinație, însă există și chiar e foarte utilă.

Potrivit concluzliilor studiilor realizate în laboratoare, drojdia are efecte benefice asupra plantelor, căci aceasta le ajută să se dezvolte chiar și cu zece zile mai devreme.

Se pare că amestecul de drojdie reprezintă un preparat-minune pentru plante, dar mai ales pentru flori. Ele pot înflori mult mai devreme decât o fac în mod obișnuit, dar pot face și cu 50% mai multe flori.

Pentru a face această soluție în care ingredientul principal este reprezentat de drojdie va trebui să aveți mai înainte de tot un recipient încăpător. Se adaăugă un pachețel de drojdie și se adaugă ulterior o linguriță de zahăr, asta pentru că acest ingredient o va activa.

Se pune și un litru de apă călduță, după care se amestecă foarte bine. Soluția trebuie lăsată la fermentat timp de două sau trei ori și e recomandat ca aceasta să fie lăsată într-un loc întunecos.

Soluția obținută se amestecă cu apă, în proporție de 1 la 5, după care se va turna pur și simplu în ghivecele plantelor din casă.

Cum se folosește soluția cu drojdie, apă și zahăr pentru plantele din ghivece

După ce soluția este gata, aceasta va putea fi folosită. Încercați însă să nu o folosiți în exces, căci atunci ea poate să devină dăunătoare. Amestecul de drojdie, zahăr și apă pe post de îngrășământ pentru plantele cu sau fără flori se poate utiliza de cel mult două ori pe sezon.

Potrivit specialiștilor, această soluție se folosește pentru plante precum mușcatele, hibiscusul, violetele de Parma, mazărea și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.