Ce cantitate de zahăr se pune la gem pentru un kilogram de fructe

0
60

O mulțime de gospodine și-au pregătit borcanele cu bunătăți în cămara pentru iarnă. Totuși, încă mai există bucătărese care s-au gândit acum, pe ultima sută de metri, că ar fi bine să își pună la păstrat și gem pregătit în casă. Cu toate că internetul este plin de rețete uitile în pegatirea acestui preparat, unele gospodine se întreabă care este cantitatea potrivită care trebuie pusă în compoziție.

Gospodinele iscusite apelează la tot felul de trucuri și metode secrete, pentru a prepara cele mai bune preparare. Însă, când vine vorba de pregătirea gemului, foarte multe dintre bucătărese nu știu care este cantitatea de zahăr potrivită compoziției.

Ce cantitate de zahăr trebuie pusă la gem

Când vine vorba de prepararea gemului de fructe este necesar să folosești o cantitate adecvată de zahăr. Acest produs trebuie să fie adăugat într-o cantitate de aproximativ 300g la un kilogram de fructe de orice fel. Cele mai multe gospodine cred că este necesar să adauge un kilogram de zahăr pentru un kilogram de fructe. Acest lucru este total greșit.

La 10-15 minute după ce gemul de fructe a fost pus la fiert, după ce fructele s-au înmuiat suficient, iar gustul s-a echilibrat, poți verifica cât de dulce este compoziția.

Temperatura de fierbere a gemului de fructe

În momentul în care gemul trebuie pus la fiert, este nevoie să ținem cont de un truc foarte important. În acest fel, pasta de fructe trebuie fiartă la foc mediu, asta dacă nu vrem ca fructele să se oxideze.

„Gemul se fierbe întotdeauna la foc mediu, ba chiar mediu spre mare,dacă stați lângă el de la început și amestecați continuu și energic cu lingura de lemn ca să nu sară în toate părțile și să nu se lipească de cratiță. Fierbem gemul la foc mediu și nu mic, deoarece cu cât timpul de fierbere va fi mai scurt, cu atât fructele vor avea mai puțin timp la dispoziție să oxideze, deci gemul nostru va avea o culoare mai frumoasă.

La început, în primele 10 -15 minute, cât încă mai este sirop în oală, puteți amesteca doar din când în când. Pe măsură ce gemul se îngroașă, va trebui să stați lângă el și să amestecați continuu pentru că tinde să devină mai gros la fundul oalei și există riscul să se lipească.”, notează cei de la bucate-aromate.ro.