Cele mai populare instrumente financiare folosite de companiile care vor să-și majoreze capitalul

0
65

An de an, companiile își doresc o majorare de capital, pentru a strânge fonduri prin care ar putea investi în noi proiecte, sau ar putea să-și achite datoriile. Majorarea capitalului se poate realiza prin creșterea valorii nominale a acțiunilor existente, prin emiterea de noi acțiuni sau prin alte instrumente financiare.

Principalele intrumente financiare pentru acoperirea sau majorarea capitalului sunt:

Împrumuturi și titluri de valoare

Aceste instrumente financiare sunt influențate de condițiile actuale ale pieții. Despre valorile mobiliare se știe că sunt acțiuni, obligațiuni sau instrumente financiare care se tranzacționează la bursă. Oamenii care cumpără anumite titluri vor primi în schimb acțiuni la compania care le emite. Titlurile de valoare sunt asociate și cu obligațiuni sau alte instrumente financiare similare.

În prezent, antreprenorii sunt interesați de valorile mobiliare tranzacționabile pentru a strânge capital pe piețele publice. Prin acțiuni ei obțin și drepturi de proprietate, ceea ce le oferă și alte beneficii. Dacă aleg doar titluri cu valoare de datorii, atunci împrumuturile sunt rambursate cu plăți periodice.

Împrumuturile sunt de asemenea preferate de numeroși antreprenori. Aici trebuie mare atenție la ratele lunare de dobândă, pentru rambursarea împrumutului.

Mulți antreprenori, dar și persoane fizice, apelează la împrumuturi atunci când au de rezolvat diferite urgențe, sau se confruntă cu nevoi financiare. În general oamenii preferă împrumuturi pe termen scurt, pe care să le restituie cât mai repede. Desigur companiile care au proprietăți pot lua mai ușor și împrumuturi pentru o perioadă mai lungă de timp. Acestea se fac pentru acoperirea capitalului, pentru majorarea lui, pentru diferite cheltuieli – salarizare, marketing, echipamente – flux de numerar, refinanțarea datoriilor, extinderea personalului, noi investiții, etc.

Când o companie aplică pentru un împrumut pe termen lung, aceasta trebuie să țină cont de anumite aspecte: rambursarea lunară pe mai mulți ani, ratele mai mici ale dobânzii, taxe mai mici comparativ cu alte opțiuni financiare și altele. În general împrumuturile sunt aprobate după un timp, nu imediat și necesită documentație suplimentară. Aprobarea unui împrumut depinde de situația financiară a companiei și de nevoile ei de finanțare.

Instrumente finaciare care se încheie pe piața valutară

Tranzacții spot cu criptomonede (ex. Bitconin și Ethereum) sunt preferate în prezent pentru că funcționează 24/7 și deci se poate cumpăra sau vinde cripto la orice oră, sau în orice zi se dorește acest lucru.

Tranzacțiile Swap, pe termen scurt, sunt de asemenea esențiale în tranzacționarea pe piețele financiare din acest an. Investitorii aleg să vândă obligațiuni și să cumpere altele, pentru a profita de mediul actual al pieții. Ei țin cont de multe aspecte în astfel de tranzacții și anume: anticipează modificările ratelor dobânzilor, urmăresc taxe mai mici, fac diferite modificări în scopul de a obține potențiale profituri și se consultă cu anumiți consilieri fiscali cu privire la astfel de tranzacții și riscurile ce pot să apară.

Schimburile valutare sunt cele mai simple instrumente financiare care apar pe piața externă și care tranzacționează cu valute. Aici este important să se țină cont de cursul de schimb dintre valute, ratele de schimb fixe ori flotante. Piața valutară este cea mai populară și cea mai mare piață din lume. Acum se poate tranzacționa valută 24/7 prin brokeri și bănci.

Acțiuni și dividende

Aceste instrumente financiare sunt folosite de investitori și companii. Cumpărătorul de acțiuni devine proprietar, el primește acțiuni la companie în schimbul unei sume de bani. Investitorii primesc dividende și pot participa la profituri prin plăți de dividende. Pe termen lung, folosirea acestor instrumente financiare ajută la majorarea capitalului.

Tranzacționarea opțiunilor binare

Despre opțiunile binare se spune că simplifică deciziile de tranzacționare, ceea ce nu se întâmplă cu ale instrumente financiare. Pentru a înțelege aspecte importante despre simplitatea tranzacției, vizitați aici selecția cu primele zece case de brokeraj din industrie și aflați sfaturi utile cu privire la alegerea unui broker de încredere, care să vă minimizeze pierderile și să vă asigure securitatea fondurilor dvs.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.