Fructul din Rai. Este BOMBA pentru sanatate

0
94

Se numeste Fructul din Rai sau Gac si seamana cu o lamaie portocalie, alungita usor, cu coaja tepoasa si moale. Are un sezon de recoltare relativ scurt, cu varfuri in decembrie si in ianuarie, fiind servit de obicei la ocazii festive precum Anul Nou vietnamez, dar si la nunti. De curand, sucul din aceste fructe este comercializat si in afara Asiei, ca o sursa importanta de fitonutrienti, si poate fi administrat chiar si bebelusilor. Chiar daca este greu de gasit in stare proaspata, se comercializeaza si la noi sub forma de supliment alimentar, in capsule moi, dar si sub forma de suc. Oamenii de stiinta au descoperit recent beneficiile acestui fruct miraculos, acesta fiind o adevarata bomba pentru sanatate. Iata ce proprietati are.

1. Semintele cresc acuitatea vizuala

In Vietnam se spune ca membranele semintelor ajuta la ameliorarea uscaciunii ochilor, dar si la sporirea calitatilor vizuale. Aceste proprietati se datoreaza vitaminei A care se gaseste in fruct, fiind un puternic antioxidant, care ajuta ochii sa tina la distanta virusurile si bacteriile. Sucul vindeca diferite tulburari de vedere, dar si conjunctivita si cataracta.

2. Mai bun decat morcovul

Fructele de Gac contin cantitati importante de provitamina A sau betacaroten. Cercetarile au aratat ca acesta se asimileaza mult mai repede decat aceeasi substanta provenita din alte alimente. Proprietatea de absorbtie rapida a provitaminei A este data si de continutul bogat de vitamina E.

3. Previne Alzheimer

Gac contine de pana la 70 de ori mai mult licopen decat rosiile. Substanta are efecte antitumorale in cancerul la prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani, precum si in cel de piele, ovarian, cervical, uterin si intestinal. In acelasi timp reduce riscul de ateroscleroza si infarct miocardic cu pana la 30 de procente. Licopenul incetineste procesul de imbatranire si previne bolile neoplazice, degenerative si maladia Alzheimer.

4. Medicina traditionala

Folosit in medicina traditionala din Asia de sute de ani, extractul din fructele de Gac face minuni pentru cresterea si dezvoltarea celor mici, deoarece contine vitaminele A, E, D si C si poate fi administrat inclusiv bebelusilor care au depasit varsta de 7 luni. Se recomanda si mamicilor in devenire, pentru a evita administrarea de vitamine sintetice in perioada sarcinii.

5. Analgezic

Gacul contine o cantitate mare de acizi grasi care atrag si dizolva antioxidantii, facandu-i mai usor de absorbit in corp. O molecula de betacaroten este capabila sa neutralizeze pana la 20 de radicali liberi inainte de a fi distrusa, prin urmare un nivel ridicat de betacaroten inseamna chiar protectia antioxidantilor cu functii mai importante, cum ar fi vitamina E. In plus, consumul faciliteaza vindecarea, protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV, stabilizeaza presiunea arteriala, faciliteaza functionarea corecta a metabolismului, reduce durerile de cap.

Sursa: obiectiv.info.