De ce este important sa mananci multe portocale cand este frig afara

0
92

Iarna este aici si, odata cu venirea ei, este momentul de a savura portocale. Rotunde, zemoase si frumos parfumate, portocalele pot fi consumate atat sub forma de desert, in prajituri, sau pur si simplu, asta daca vrei sa eviti caloriile in plus. Nu uita inainte de a pleca la serviciu sa iti bagi o portocala, doua in geanta, deoarece acestea contin betacaroten si protejeaza celulele. Iata doar cateva dintre beneficiile portocalelor:

Bogate in fibre
. Fibrele din portocale sunt bune pentru sistemul digestiv, amelioreaza constipatia, reduc colesterolul si mentin nivelul de zahar din sange sub control.

Bogate in calciu.
Portocalele sunt, de asemenea, bogate in calciu si sunt asociate cu oasele si dintii sanatosi.

Imbunatatesc sistemul imunitar
. Vitamina C prezenta in portocale stimuleaza producerea globulelor albe in organism, imbunatatind astfel sistemul imunitar. Asadar, consumand portocale in mod regulat, te vei putea feri de infectiile virale.

Mentin rinichii sanatosi. Mancand portocale, vei putea reduce semnificativ riscul formarii si dezvoltarii pietrelor la rinichi.