Si in cazul ciupercilor, regula e aceeasi: cu cat mai proaspete, cu atat mai bune. Asta pentru ca cele proaspete contin o serie de substante active (enzime), care, prin conservare, se pierd.
Se gasesc doua sortimente de ciuperci: bureti (pe eticheta carora ar trebui sa scrie pleurotos sp.) si champignon (agaricus sp.). Daca alegi ciuperci la conserva, pentru ca sunt mai usor de preparat, cel putin cumpara produsele in care nu s-au adaugat conservanti.
Au multa vitamina A
Consumate ca atare, in salate, sau preparate in diverse mancaruri, ciupercile iti dau o cantitate importanta de proteine, scrie clicksanatate.ro. Se stie: proteinele din ciuperci au o compozitie intre cea a carnii si cea din restul vegetalelor.
In loc de amidon (care se gaseste in vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca si carnea. In plus, sunt bogate in vitaminele A si D. Deoarece nu au o densitate calorica mare, pot fi consumate in curele de slabit.
Cand devin toxice
Atentie la data de expirare. Odata ce s-au invechit, ciupercile devin toxice. De asemenea, ar trebui sa le prepari imediat ce le-ai cumparat. Daca nu este posibil, nu le tine mai mult de doua zile in compartimentul de refrigerare.