Saramura de la castravetii murati este adesea aruncata de multi oameni, insa exista mai multe motive pentru a nu mai face acest lucru. Saramura are o multime de beneficii pentru sanatate si in gospodarie.
Inainte de extinderea in industria alimentara, saramura a fost realizata la domiciliu de catre bunicile noastre. Astfel, s-au nascut retete minunate si diverse tehnici de gatit. Zeama de la muraturi nu ar trebui sa fie aruncata, ci mai degraba sa va ganditi la ce ar putea fi utila pentru noi.
Astazi, in magazine saramura poate fi gasita in zeci de produse marinate – ardei, muraturi, etc. Aceasta ajuta la menrinerea echilibrului electrolitic in organism. Are de asemenea numeroase beneficii pentru organism. Contine cantitati extrem de mari de electroliti importanti pentru echilibrul apei si sarii.
Este o bautura potrivita pentru sportivi
Datorita continutului de potasiu, saramura de la muraturi este o bautura potrivita pentru sportivi deoarece previne aparitia de crampe musculare dupa exercitii fara saturarea organismului cu carbohidrati.
Aromatizeaza felurile de mancare
Saramura de la muraturi este buna atat pentru marinare cat si pentru gatit, deoarece aceasta poate fi folosita ca un inlocuitor pentru otet si acid citric. Adaugati un pic de usturoi, marar si patrunjel si obtineti un condiment universal pentru mesele dvs.
Un truc util in bucatarie: puneti ceapa proaspat tocata in saramura de la muraturi timp de 15 minute. De asemenea aceasta saramura se poate adauga la salate sau mancaruri de fasole. Gustul este uimitor.
Poate fi adaugata in diverse bauturi si cocktail-uri
Puteti adauga sucul de la masline murate intr-un martini direct, in loc de a adauga masline intregi, in acest fel gustul va fi chiar mai aromat. De asemenea si vodka se poate combina foarte bine cu sucul de la muraturi! Data viitoare cand faceti un cocktail cu vodca, nu uitati sa adaugati 1-2 linguri de saramura de la muraturi.