5 motive pentru care trebuie sa consumi avocado

0
90

Un mit persistent despre sanatate avertizeaza impotriva consumului de avocado, care in mod gratuit este etichetat ca un pericol dietetic din cauza continutului lui ridicat de calorii si de grasimi. Cu toate acestea, adevarul este ca fructele de avocado pot ameliora sanatatea in cel putin 5 moduri:

1. Proteina

Fructele de avocado contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului pentru a forma o proteina completa. Spre deosebire de proteina din friptura, care este dificil de digerat pentru majoritatea oamenilor, proteina din avocado este rapid absorbita de organism, deoarece fructele de avocado contin si fibre. Daca incercati sa mai taiati din sursele de proteine animale din dieta voastra, sau daca sunteti vegetarian sau vegan si  doriti sa adaugati  mai multe proteine, fructele de avocado sunt un mare aliat care merita inclus in dieta nu doar ca tratament ocazional, ci chiar in mod regulat.

2. Grasimile benefice

Fructele de avocado furnizeaza tipul sanatos de grasimi de care organismul tau are nevoie. La fel ca si uleiul de masline, avocado creste nivelul de HDL (colesterolul “bun”). Colesterol HDL poate ajuta la protejarea impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Acest tip de colesterol, de asemenea, ajuta la reglarea nivelului de trigliceride si prevenirea diabetului. Un studiu publicat la inceputul acestui an, in Canadian Medical Association Journal (Jurnalul Asociatiei Medicale Canadiene) a constatat ca o dieta vegetariana, care include grasimi HDL, poate reduce nivelul de LDL (colesterol “rau”), la fel de eficient ca si medicamentul statina.

3. Carotenoidele

Fructele de avocado sunt o sursa excelenta de carotenoizi. Desi multi oameni asociaza carotenoizii numai cu produsele rosii sau portocalii, fructele de avocado sunt, de asemenea, o sursa excelenta de acesti fitonutrienti. Avocado,care  este cunoscut de asemenea, si sub numele de pere aligator, ofera o gama diversa de carotenoide, nu numai cele mai bine cunoscute, cum ar fi beta-caroten, alfa-caroten si luteina, dar, include si soiuri mai putin cunoscute de acest tip de fitonutrienti, cum ar fi neoxanthin, zeaxantina, chrysanthemaxanthin , neochrome, beta-criptoxantina ai violaxanthin. De fiecare data cand consumati alimente bogate in carotenoizi, livrati cantitati importante de vitamina A corpul vostru , protejand astfel sanatatea ochilor. Carotenoidele sporesc, de asemenea modul de functionare a sistemului imunitar si promoveaza functionarea sanatoasa a sistemului de reproducere. Deoarece carotenoide sunt liposolubile, consumul fructelor de avocado optimizeaza absorbtia acestor substante nutritive.

4.Anti-inflamatorii

Efectul combinat al pachetului de lux de substante nutritive continute in fructele de avocado ofera beneficii puternice anti-inflamatoare. Combinatia unica din fructele de avocado, de vitamina C si E, carotenoide, seleniu, zinc, fitosteroli si acizi grasi omega-3 ajuta impotriva inflamatiei. Acest lucru inseamna ca avocado poate ajuta la prevenirea sau atenuarea atat impotriva artritei reumatoide si a osteartritei.

5. Sanatatea inimii

Continutul de grasimi, pe care unii asa zisi “experti” il categorizeaza ca si pericol pentru sanatate, de fapt, asigura protectie impotriva bolilor de inima. Studiile au aratat ca acidul oleic imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Acidul oleic este un acid gras gasit in principal fructele de avocado. Multi oameni iau suplimente, in scopul de a consuma mai multi acizi grasi omega-3 pentru a reduce riscul bolilor de inima. Fructele de avocado sunt bogate in omega-3, si astfel furnizeaza circa 160 miligrame de acid alfa-linolenic la o cana.

Cum alegem si cum mancam.

Pentru a obtine valoarea cea mai nutritiva din avocado, evitatile pe cele care au devenit supra-coapte.Puteti identifica aceste fructe  in magazin, deoarece au pete negre si sunt prea moi. Un avocado copt nu ar trebui sa aiba nici o pata la nivelul pielii si sa fie  usor moale  la pipait. Puteti cumpara, de asemenea, avocado necopt, care sunt destul de tari, si sa le lasati sa se coaca la domiciliu. Partea din avocado cea mai apropiat de piele este cea mai densa in substante nutritive, asa ca asigurati-va ca, inainte de a arunca coaja o curatati bine de tot .

SURSA: http://viataverdeviu.ro/