Nu putini sunt cei care cred ca doar laptele si produsele lactate au calciu in compozitia lor, insa acest lucru nu este adevarat. Dieta bazata doar pe aceste produse este de cele mai multe ori stresanta. Prin urmare, este bine sa stii ca exista o multime de alte alimente care contin calciu. Alimentele bogate in aceasta substanta te ajuta, in primul rand, sa ai un sistem osos puternic si ferit de osteoporoza la maturitate. De asemenea, calciul ajuta organismul sa arda mai repede grasimile, scade colesterolul si tensiunea, intareste inima.
Aceasta reteta de caramele raw cu carob are cantitatea uimitoare de 530 mg de calciu vegetal. Unde mai pui si ca este delicioasa si extrem de usor de preparat. Nu aveti nevoie decat de:
– 1 cana de pudra de carob;reteta desert carob calciu
-1/2 cana migdale, maruntite si inmuiate in apa in prealabil;
– 1/2 de cana ulei de cocos;
– 1/2 lingurita vanilie;
– 2 caise uscate, inmuiate in prealabil in apa.
Amesteca toate ingredientele in blender. Pune compozitia in strat gros (cca 1.5 cm) intr-o forma de sticla cu dimensiunile 10 cm*18 cm. Pune la frigider pana cand uleiul de cocos se incheaga si da consistenta de caramea amestecului. Taie in 20 de bucati si serveste. Pofta buna!