Papadia este o planta extrem de sanatoasa, bogata in vitaminele A, B, C si D, precum si minerale: fier, potasiu si zinc. Frunzele sale sunt folosite in salate, sandvisuri sau ceai, radacinile, ca un substitut al cafelei, iar florile, pentru prepararea vinului sau a mierii.
Radacinile sunt foarte bogate in flavonoizi si, datorita unui principiu amar, acestea sunt intrebuintate ca tonic si diuretic.
Aceasta planta face minuni in peste 90 de afectiuni: de la diabet, enterocolite, ciroze hepatice, imunitate scazuta, diferite forme de cancer si pana la obezitate, ulcer gastric si retentie urinara.
Urmatoarea reteta este ideala pentru a consuma cu mare placere aceasta planta, ignorata de multi dintre noi. Pentru preparare, aveti nevoie de:
400 g fasole alba boabe fiarta
1 ceapa rosie
200 g frunze de papadie
1 ardei gras, doi catei de usturoi
80 ml otet balsamic
80 ml ulei de masline
sare
piper
marar
Mod de preparare
Ardeiul gras se spala, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Se adauga fasolea fiarta, ceapa rosie tocata marunt si frunzele de papadie taiate in bucatele. Separat se amesteca intr-un bol usturoiul pisat cu uleiul de masline, otetul balsamic, marar, sare si piper dupa gust. Se toarna peste ingredientele din bol, se amesteca si se serveste imediat sau dupa ce salata a stat la rece 20 de minute.