Usturoiul verde functioneaza ca un medicament daca stim cum sa il folosim

0
94

Egiptenii gateau usturoiul si spuneau ca da energie, iar grecii antici credeau ca vindeca infectii si il foloseau si in tratarea leprei. De asemenea, romanii dadeau usturoiul soldatilor pentru a le creste rezistenta. La jumatatea anilor 1800 s-a descoperit faptul ca usturoiul poate omori bacteriile. Usturoiul verde contine alicina, o substanta considerata antibiotic natural, care are rol antiviral, antiinflamator si antifungic.

Usturoiul este recomandat in cazul racelilor, dar si a bolilor reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripa, bronsita cronica, astm, tuse, febra, diabet sau tulburari ale ritmului cardiac. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Florida a descoperit ca usturoiul verde poate creste numarul de limfocite T din sange, care joaca un rol foarte important in cresterea imunitatii, potrivit adevarul.ro. De asemenea, cercetatorii de la Universitatea din California au aratat ca alicina, ingredientul care da mirosul puternic al usturoiului, lupta impotriva infectiilor. De asemenea, aceeasi substanta ajuta si la dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia

Usturoiul verde este bogat in fier si este de mare ajutor atunci cand sunt anemii si lipsa de fier in organism. De asemenea, usturoiul verde are un continut de polisulfid, o substanta care aduce efecte benefice asupra inimii si protejeaza organsimul de boli cardiovasculare. Usturoiul verde contine si mangan, un mineral care mentine nivelul de colesterol bun la nivel normal si il scade pe cel rau. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca cei care consuma des usturoi ar fi protejati mai bine de cancer la stomac sau colon. De asemenea, exista cercetari care arata ca usturoiul verde ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv precum si in tratarea constipatiei.

In ceea ce priveste contraindicatiile, usturoiul verde nu este indicat celor care sufera de hipotensiune pentru ca ar putea scadea valorile tensiunii arteriale. De asemenea, trebuie sa consume cu moderatie usturoi verde si cei care au probleme gastrice, intrucat ar putea provoca arsuri stomacale. Nici femeile care alapteaza nu trebuie sa exagereze cu usturoiul intrucat substantele s-ar putea transmite in lapte, iar sugarul ar putea suferi de probleme digestive.