In patru pasi simpli, poti prepara acest bors de sfecla cu carne de vita plin de vitamine si cu o savoare deosebita. Alege sfecla de dimensiune mai mica, pentru ca este mai gustoasa. Din frunzele tinere de sfecla poti prepara salate. Daca tii sfecla in frigider, o poti pastra si 2 saptamani.
Ingrediente pentru 8 portii:
500 g carne de vita
2 morcovi
¼ varza
1 telina
3 sfecle
1 ceapa
2-3 lingurite de bulion
250 ml smantana
piper
sare
750 ml bors
1-2 linguri ulei pentru calit
Speli, cureti de pielite si tai carnea de vita cubulete. Torni ulei intr-un vas si rumenesti carnea de vita. Speli si cureti morcovii, telina, ceapa si sfecla. Tai morcovii rondele, ceapa julien, sfecla bucatele, iar telina cubulete. Arunci primele foi de la varza, o speli si toci fideluta un sfert din ea. Pui toate ingredientele taiate peste carne. Torni apa clocotita si lasi la fiert. Cand sunt aproape moi, adaugi 2-3 lingurite de bulion. Amesteci si lasi la fiert, la foc moale. Dupa 40-45 de minute, incerci si daca s-au fiert ingredientele torni borsul. Potrivesti de sare si piper, mai lasi 10 minute ca sa se combine aromele si opresti focul. Poti servi, dupa gust, cu smantana, dar borsul este gustos si fara.
sursa: clickpoftabuna.ro