Multi oameni au constatat pe propria piele ca regimurile de slabire propuse de reviste, mai ales la inceputul sezonului cald, nu functioneaza. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii reactioneaza diferit la consumul de alimente sanatoase, care permit unora sa piarda din greutate, in timp ce pe altii, dimpotriva, ii ingrasa, a demonstrat un studiu realizat in Israel.
De exemplu, o femeie care a participat la acest studiu a aratat o crestere a nivelului de zahar in sange de fiecare data cand a mancat o rosie, aliment considerat cu nivel scazut de zahar si grasimi, relateaza ageprres.ro, care citeaza Le Parisien. „Prima mare surpriza si descoperire izbitoare pe care am avut-o este marea variabilitate a reactiilor oamenilor la feluri de mancare identice”, a rezumat cercetatorul Eran Segal de la Institutul de Stiinta Weizmann din Israel.
Cei 800 de participanti la studiu si-au controlat nivelul de zahar timp de o saptamana si au oferit probe de scaun pentru a le fi analizat microbiomul, monitorizandu-se indeaproape consumul alimentar. Niciun participant nu era diabetic, dar unii erau obezi si aveau o stare de sanatate apropiata de cea a unui pre-diabetic.
In loc de a urma diete standard, cercetatorii le-au sugerat o abordare mult mai personalizata, punand persoana in centrul regimului si nu invers, ceea ce a permis, nu doar sa-i ajute sa-si controleze nivelul de zahar, ci si sa-si imbunatateasca sanatatea, explica Eran Elinav, coautor al studiului.