Dieta echilibrata care pastreaza vasele de sange sanatoase

0
86

Varicele apar in primul rind la persoanele care stau mult in picioare. Dar si obezitatea, lipsa exercitiului fizic, sarcina si alimentatia nesanatoasa pot fi cauze ale acestei afectiuni. Grija pentru ceea ce mincam este una dintre cele mai importante cai de a ne apara impotriva varicelor. Consumati alimente care contin cantitati mari de fibre si antioxidanti naturali, acestea intarind tesuturile si mentinindu-le sanatoase, prevenind astfel aparitia varicelor.

Evitati consumul de alimente prelucrate, precum si alimentele care dilata si obosesc celulele (lactatele, zaharul, piinea, sarea, cartofii prajiti, alcoolul si cafeaua). Ananasul contine un produs chimic natural (bromelina) care poate trata varicele. Ceapa, merele si ceaiul negru contribuie si ele la prevenirea aparitiei varicelor, prin continutul de chercetina, o substanta antiinflamatorie. Asadar, consumati cit mai multe fructe cum ar fi fructe de padure, cirese sau citrice, pentru a obtine cantitatea necesara de vitamina C si de bioflavanoizi. Nu evitati usturoiul si ceapa, cerealele integrale, fasolea, mazarea, pentru ca fibrina din aceste legume contribuie la scaderea presiunii din interiorul venelor varicoase. Mincati multe stafide, struguri, nuci, smochine, curmale si peste.

Reduceti consumul de carne rosie si grasimi pentru a nu agrava simptomele varicelor. Se spune ca patru kiwi pe zi sau un grepfruit pe stomacul gol reduc simtitor sansele de a face varice. Fitoterapeutii mai spun ca, de doua ori pe an, timp de o luna, daca avem predispozitie la varice, sa bem de trei ori pe zi ceai din frunze de patrunjel. Nu in ultimul rind, trebuie sa tinem cont ca o hidratare corespunzatoare (minimum 2 litri de apa pe zi), plus o dieta bogata in fibre, cu evitarea prajelilor si a mincarilor picante, ajuta la pastrarea vaselor sanatoase.