Cand e buna cafeaua si cand nu

0
83

Majoritatea dintre noi ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea. Multi mai consumam inca una, sau chiar mai multe, pe parcursul zilei. Bautura are o multime de beneficii, dar si cateva efecte nedorite.

 Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. iti da energie si te face mai inteligent Cafeina, ingredientul activ din cafea, este absorbita in sange, si de acolo in creier, unde blocheaza un neurotransmitator numit adenozina. Cand acest lucru se intampla, cantitatea de neurotransmitatori precum dopamina creste, acest lucru ducand la o imbunatatire a activitatii creierului. Practic, o ceasca de cafea ne imbunatateste memoria, starea de spirit, vigilenta, nivelul de energie si timpii de reactie.  

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Te ajuta sa arzi grasimile Cafeina este una dintre foarte putinele substante naturale care lupta impotriva grasimilor. O ceasca de cafea creste rata metabolismului cu 3-11%. Astfel, rata de ardere a grasimilor creste cu pana la 10% in cazul oamenilor supraponderali si cu pana la 29% in cazul oamenilor slabi. Totusi, aceste efecte se „dilueaza” in timp si sunt resimtite mai slab de persoanele care consuma multa cafea.  

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. imbunatateste performantele fizice Nu doar functionarea creierului este afectata de cafeina. Aceasta substanta creste si nivelul efedrinei in sange si permite celulelor de grasime sa fie folosite mai eficient drept combustibil. in medie, o ceasca de cafea creste performanta fizica cu 11-12%, daca este bauta cu circa o jumatate de ora inainte de o sesiune de efort fizic, potrivit adevarul.ro.   

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Te protejeaza de Alzheimer si de Parkinson Studiile arata ca persoanele care consuma cafea au un risc de a face Alzheimer cu 65% mai scazut decat cele care nu consuma aceasta bautura. in cazul bolii Parkinson, riscul este cu 32% pana la 60% mai scazut.  

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Bogata sursa de antioxidanti Cafeaua este cea mai importanta sursa de antioxidanti din dieta occidentala traditionala. Bautura contine mai multi antioxidanti decat cei pe care o persoana obisnuita si-i ia din toate fructele si legumele pe care le consuma, spun specialistii. 

 Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Deregleaza nivelul insulinei din corp Pe langa efectele pozitive, consumul de cafea are si o serie de dezavantaje. Cafeina creste nivelul hormonilor de stres din organism, raspunsul corpului fiind cresterea nivelului de cortisol si de insulina. Aceasta din urma creste nivelul de inflamare si ne face sa ne simtim prost.  

Mai mult, consumul regulat de cafea scade sensibilitatea corpului la insulina, asa ca celulele raspund gresit la nivelul de zahar din sange. O cantitate mare de zahar in sange duce la deteriorarea arterelor si un risc ridicat de moarte din cauza unei boli cardiovasculare.  

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Creste aciditatea gastrica Cafeaua este unul dintre alimentele care cresc nivelul aciditatii gastrice, acest lucru provocand o serie intreaga de probleme si de dezechilibre in flora gastrica. Consumul excesiv de cafea poate provoca disconfort gastric, indigestie, arsuri gastrice, dar si probleme serioase precum dezechilibre ale florei gastrice.  

Avantajele si dezavantajele consumului de cafea. Diuretic puternic Cafeaua este un diuretic puternic, iar prin urina in exces pe care o cauzeaza poate priva corpul de minerale importante, precum calciu, magneziu si potasiu. Niveluri proaste ale acestor minerale pot duce la dezechilibre sistemice serioase.