Siropul de papadie.Cum se prepara si ce beneficii are

0
114

Papadia (taraxacum officinalis) este foarte buna pentru ficat si rinichi. Se folosesc in scop medicinal frunzele tinere, inainte de inflorire, precum si radacina. Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul si grupa de vitamine B. Siropul de papadieeste doar unul dintre preparatele naturiste care iti protejeaza sanatatea.

Mod de preparare: Se pun de doua ori cate 2 maini pline cu flori de papadie intr-un litru de apa rece. Se pune la foc mic pana incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote bune, se ia oala de pe foc si se lasa sa stea peste noapte. A doua zi, se goleste continutul intr-o sita, se scurge, iar florile se torc bine cu ambele maini. Sucul se amesteca cu 1 kilogram de zahar nerafinat, la care se adauga o jumatate de lamaie taiata felii (coaja se arunca, daca a fost tratata cu substante chimice). Mai multa lamaie acreste prea tare. Oala se pune fara capac pe masina de gatit. Pentru a se pastra toate vitaminele, se da la focul cel mic.

Siropul se pune la racit o data, maxim de doua ori, ca sa i se poata stabili adevarata consistenta. Nu trebuie sa fie prea gros, caci se zahariseste dupa o pastrare mai indelungata, dar nici prea subtire, caci atunci incepe sa fermenteze dupa un timp.

Siropul de papadie are efect in bolile de ficat si este un bun depurativ al sangelui. De asemenea, in cure indelungate, favorizeaza detoxifierea si realizeaza un anumit reglaj hormonal, necesar pentru vindecarea acneei.