Mustarul este un condiment popular, avand capacitatea de a transforma preparatele banale in adevarate delicii. Putini stiu, insa, ca mustarul are o multitudine de utilizari alternative: de la ameliorarea sau prevenirea anumitor boli la utilizari in scop cosmetic. Iata cateva utilizari mai putin cunoscute ale mustarului, potrivit Instructables.com:
1. Dureri in gat
Daca va ustura gatul, atunci amestecati mustar cu sucul unei jumatati de lamaie, o lingurita de sare, una de miere de albine, totul in jumatate de cana de apa fierbinte. Lasati amestecul sa se aseze timp de 10 minute si apoi faceti gargara cu el de mai multe ori. Puteti adauga si un capac de apa de gura in acest amestec pentru rezultate garantate.
2. Piele catifelata
Mustarul clasic este o alegere optima pentru cei care vor sa aiba la indemana un ingredient facil pentru o masca de fata. Intindeti-l pe fata si lasati-l cateva minute sa actioneze, dupa care clatiti. Pielea va fi mai catifelata si va radia. Incercati insa metoda pe pielea antebratului inainte sa puneti pe fata pentru a vedea daca nu sunteti cumva alergic.
3. Oboseala, dureri musculare, picioare obosite
Daca sunteti obosit la final de zi, atunci mergeti pe mana unei bai in cada in care sa strecurati si niste mustar. Mai exact, puneti doua linguri de mustar si una de sare amara (suflat de magneziu) in cada si lasati apa calda sa curga pentru a amesteca cele doua ingrediente. Mustarul va amplifica efectele terapuetice ale sarii amare, inlaturand durerile musculare mult mai repede. O lingura de mustar bine amestecata intr-un lighean de apa fierbinte are acelasi efect pentru picioarele obosite.
4. Arsuri
Daca v-ati ars din greseala, atunci faceti primul pas spre diminuarea durerilor clatind palma/degetul sub jetul de apa rece pentru a opri extinderea arsurii. Apoi, intindeti mustar peste zona arsa. Durerea dispare aproape instant.