Sarea de telina, alternativa sanatoasa la sarea din comert

0
85

Sarea de bucatarie este anorganica, adica nu este de provenienta vegetala sau animala si nu contine enzime. Omul consuma plante care au enzime de origine organica, iar plantele sunt cele care transforma substantele anorganice din pamant in substante organice.

Prin urmare, oamenii elimina sarea fara sa o fi schimbat in structura ei chimica. S-a constatat ca omul nu poate asimila decat urme infime de substante anorganice. Dintr-o lingurita de sare, organismul uman asimileaza extrem de putin, iar restul intoxica sangele si organele.

Sarea, odata inghitita cu alimentele, provoaca sete si este necesar sa bem apa, pentru a-i diminua toxicitatea. Aceasta apa pe care o bem ca sa diluam sarea din organism uzeaza tesuturile, in special peretii arterelor, ceea ce duce la cresterea tensiunii.

Cum obtii sarea de telina
Sarea organica poate fi obtinuta din plante, iar telina este una dintre acestea. Tot de ce aveti nevoie este sa cumparati telina bio. Curatati tulpinile de frunze, care pot avea un gust amar, apoi le taiati si le lasati sa se usuce. Cel mai important lucru in acest proces este sa depasiti temperatura de 42 de grade atunci cand uscati planta.

Cand tulpinile s-au uscat complet le macinati pana obtineti o pulbere fina. Aceasta pudra poate inlocui sarea. Are un gust mai placut decat sarea obisnuita si un miros placut de plante.