10 alimente alcaline pe care trebuie sa le consumi zilnic

0
76

Potrivit specialistilor In nutritie, urmarea unei diete care contine alimente cu efect alcalin pentru organism este una dintre cele mai bune modalitati pentru a avea grija de sanatate. Odata ce consumam alimente formatoare de acid (In general toate produsele de origine animala si produsele procesate din comert au un efect acid In corp), aceasta aciditate excesiva duce la Imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele. Astfel ca, cea mai buna solutie pentru a evita acest lucru este de a consuma alimente integrale, proaspete In cantitati mari, In defavoarea celor care produc acid si care se consuma In cantitati cat mai mici.

Prin consumul ridicat de alimente alcaline se ajunge la regenerarea tesuturilor, deoarece acest tip de alimente au un rol antiinflamator odata ajunse In corp.

Iata care sunt aceste alimente alcaline:

1. Avocado

Are un pH 8 care ajuta la alcalinizarea sangelui, contracarand astfel efectele generate de alimentele acide consumate. Prin urmare, este recomandat sa consumi avocado zilnic In salate, smoothie-uri, guacamole sau simplu cu putina sare de mare.

2. Broccoli

Alaturi de alte legume verzi (sparanghel, varza de Bruxelles, castravete, telina apio, varza, fasole verde, mazare, ardei verde), broccoli se numara printre alimentele alcaline pe care trebuie sa le incluzi zilnic In dieta. Ele contin clorofila care ajuta celulele sangelui sa livreze oxigen In corp.

3. Iarba de grau

O poti consuma sub forma de suc stors la rece sau suplimente care sa contina un amestec din diverse ierburi, de grau, orz, ovaz, pir, recomanda medicul In cartea sa. Acestea sunt mai bogate In nutrienti decat legumele si sunt o sursa excelenta de clorofila care curata sangele de toxine.

4. Mugurii germinati din nuci si seminte

Vlastarii/germenii/mugurii rezultati In urma germinarii oricarei boabe sunt recomandati pentru consumul zilnic. Acestia au un efect alcalinizant, funizand corpului foarte multa energie. Consuma germeni de soia, fasole, naut, floarea-soarelui, lucerna, broccoli, varza rosie, ridichi, ceapa, usturoi, hrisca.

5. Morcovi

Au un efect alcalin asupra corpului si sunt recomandati spre consumul zilnic, In special folosindu-i In stare cruda pentru gustari si In salate.

6. Grepfrutul alb

Contine foarte putin zahar, lucru care Il face unul dintre fructele cele mai potrivite atunci cand vrei sa urmezi o dieta alcalina. Chiar daca din punct de vedere chimic, el este acid, In urma testelor realizate de medicul Robert O’Young, grepfrutul devine alcalin cand este metabolizat In corp.

7. Lamai si lime

Alte doua fructe pe care medicul le recomanda datorita efectelor puternic alcaline sunt lamaile obisnuite si cele verzi (lime). Acestea chiar daca sunt considerate a fi acide, reactioneaza la fel ca grepfrutul, devenind alcaline odata ce sunt metabolizate In corp. „Stoarceti de-a lungul zilei lamaie sau lamaie verde In apa si mai ales Inainte de culcare. Nu luati lamaie cu o jumatate de ora Inainte de masa sau zece minute dupa ce ati terminat de mancat. Este bine sa beti cu o ora Inainte de a manca si apoi sa asteptati pana cand a avut loc digestia pentru a bea din nou”, explica medicul In cartea sa.

8. Sucul din vegetale verzi

Sucul proaspat stors din verdeturi proaspete si legume verzi este puternic alcalinizant. Foloseste doar lamaile daca vrei sa incluzi si fructe!

9. Rosiile

Atunci cand sunt consumate In stare cruda, rosiile sunt alcalinizante. In schimb, atunci cand sunt gatite devin acide, Insa contin luteina care este un puternic agent anticancerigen.

Prin urmare, consuma-le In special crude In salate si uneori foloseste-le si pentru a prepara sosuri delicioase preparate termic.

10. Nuca de cocos

Are un efect alcalin. Poti sa consumi apa de cocos sau pulpa pe care o obtii din fructele mature sau cele tinere.

Urmarea unui regim alimentar care include alimente alcaline si se evita produsele care sunt generatoare de acid odata ingerate In corp este una dintre cele mai bune solutii ca sa slabesti si sa ai grija de sanatatea ta. Iata care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le urmezi:

consuma multe legume si verdeturi, urmate apoi de fructe

bea multa apa plata si ceaiuri din plante medicinale, neIndulcite.

consuma spanac crud, nuci si seminte crude, quinoa, avocado, broccoli, ulei de masline.

evita sau limiteaza consumul alimentelor procesate, cum ar fi painea, pastele, orezul alb, cerealele dulci si produsele din conserva, deoarece induc starea de hiperaciditate.

evita cafeaua, zaharul, faina alba, ceaiul negru, alcoolul, bauturile carbogazoase.

evita alimentele acide: carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc), lactate (unt, branza, lapte, zer, frisca, branza de soia), oua, Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere, sirop de artar, roscove, sirop de fructoza), sosuri (maioneza, wassabi, mustar, ketchup).

alimentele In stare cruda sunt mai alcalinizante, In schimb mancarea gatita este mai acidifianta.

sursa: eva.ro