Vezi efectele consumului de ardei iuti

0
113

Capsaicina, o substanta care se gaseste in ardei iuti si care le asigura acestora gustul, ar putea fi folosita in prevenirea cancerului intestinal. Aceasta este concluzia unui studiu recent, realizat in Marea Britanie, pe soareci.
 
Compusul care da iuteala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, se arata intr-un studiu recent, citat de Daily Mail.

Cercetatorii au administrat capsaicina soarecilor, care sunt predispusi genetic sa dezvolte multiple tumori in tractul gastrointestinal. Substanta a declansat un receptor de durere din interiorul celulelor din intestine, declansand o reactie ce reduce riscul de a face tumori colorectale.

Cu aceasta ocazie, oamenii de stiinta au descoperit ca tratamentul mareste durata de viata a soarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, acesta are un efect si mai mare atunci cand e combinat cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, care se foloseste deja in tratarea anumitor forme de artrita.

In Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confrunta cu 41.000 de noi cazuri in fiecare an. Studiul recomanda includerea capsaicinei in dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boala, pentru a inhiba cresterea tumorilor.