Reguli de care sa tii cont la micul dejun daca vrei sa slabesti

0
77

S-a demonstrat de nenumarate ori ca persoanele care nu sar peste micul dejun slabesc mai usor si reusesc sa se mentina la o greutate corporala normala. Trebuie sa iti intre in obicei acest ritual si sa nu sari niciodata peste micul dejun! Vei constata curand ca slabesti mai usor, deoarece metabolismul tau devine mai alert si, in plus, nu vei sta nemancata pana la pranz cand esti in stare sa mananci orice.

Exista patru reguli de baza de care sa tii cont la micul dejun daca vrei sa slabesti:

1. Mananca la scurt timp dupa ce te-ai trezit

Nu lasa sa treaca orele pana sa iei un mic dejun sanatos! Acesta este primul pas gresit pe care-l faci in fiecare dimineata si iti pui singura piedici in dieta. Potrivit specialistilor, micul dejun trebuie luat la scurt timp dupa ce te-ai trezit. De ce este atat de important acest lucru? Pentru ca ii dai un impuls metabolismului si el va functiona bine toata ziua, iar daca lasi sa treaca prea multe ore vei ajunge sa-ti fie foarte foame si vei decala orele la care mancai de obicei pranzul si cina.

Prin urmare, nu lasa sa treaca mai mult de o ora din momentul in care te-ai trezit pana cand te asezi la masa ca sa iei micul dejun!

2. Alege un mic dejun satios

in loc sa mananci un covrig, un croissant sau cereale dulci cu lapte este de preferat sa alegi alimente satioase si nutritive. Acest lucru iti va garanta ca nu vei simti senzatia de foame pana la pranz! Astfel riscul de a lua mai multe gustari si de a alege numai alimente nesanatoase va fi unul mult mai mic. Un mic dejun hranitor trebuie sa contina fibre, proteine, carbohidrati complecsi. Fara zahar la micul dejun!

Omleta cu ciuperci si verdeturi, terciul de ovaz/quinoa/amarant cu nuci/mere, smoothie cu spanac/iaurt grecesc/afine/unt de arahide, toast cu unt de arahide si banane, oua fierte cu avocado si patrunjel sunt cateva idei pentru un mic dejun echilibrat si sanatos.

3. Consuma proteine de origine animala sau vegetala

Acestea vor conferi o senzatie de satietate si astfel nu vei fi tentata sa mananci foarte mult pe parcursul zilei. in plus, vei face alegeri mai sanatoase.

4. Ai grija la portii

Un mic dejun satios nu inseamna ca trebuie sa consumi cantitati exagerate de mancare. Alege alimente hranitoare, insa ai grija sa nu faci excese, deoarece te vei simti prea plina de la prima ora a diminetii.

sursa: eva.ro