Persoanele care consuma lamai fierte isi imbunatatesc sistemul imunitar cu pana la 60%, spun mai multe studii recente.
Lamaile sunt bogate in nutrienti si vitamine esentiale bunei functionari a organismului, dintre care cea mai importanta este vitamina C. Lamaile stimuleaza si imbunatatesc procesul de detoxifiere, au proprietati antivirale si antimicrobiene, previn bolile cardiovasculare si imbunatatesc vederea.
Daca sunt fierte, acestea isi potenteaza beneficiile asupra sanatatii. Asadar, o varianta ieftina si buna pentru a te mentine sanatos este sa fierbi cateva lamai seara si sa le consumi dimineata, la prima ora a zilei. Sistemul imunitar va fi fortificat si vei avea mai multa energie in timpul zilei. Poti adauga si 3 lingurite de miere in oala cu lamai fierte. Mierea, in combinatie cu lamaile, curata intregul tract intestinal, diminueaza pofta de mancare nesanatoasa si stimuleaza digestia.
Cercetatorii britanici au constatat ca persoanele care consuma frecvent lamai au sanse reduse de a suferi de depresie sau anxietate.
Alte beneficii ale consumului de lamai
– ajuta la asimilarea alimentelor care se digera greu;
– ajuta la slabit;
– calmeaza durerile de stomac dupa o masa ingreunata;
– alcalinizeaza apa (reduce nivelul aciditatii acesteia);
– tine radicalii liberi la distanta;
– combate obezitatea;
– imbunatateste functiile cerebrale;
– reduce inflamatiile;
– combate constipatia;
– ajuta la eliminarea excesului de cafeina din corp (mai ales daca sunt introduse in cafea).
Si coaja de lamaie se poate consuma, insa e de preferat ca aceasta sa fie fiarta. Coaja de lamaie este bogata in potasiu, mineral esential pentru sanatatea inimii. Vitamina C se regaseste din plin si in coaja de lamaie si ajuta la procesul de curatare a vaselor de sange. Consumul de coaja de lamaie impiedica aparitia afectiunilor inimii si a diabetului.
De asemenea, coaja lamaii contine calciu si este recomandata mai ales persoanelor care au probleme cu arterele si cartilajele.
sursa:revistateo