7 alimente pe care trebuie sa le tii la frigider

0
74

Carnea, fructele de mare sau ouale nu trebuie tinute la temperatura camerei mai mult de doua ore, insa cum ramane cu alte alimente?

Lapte

Faptul ca laptele trebuie tinut la frigider este de la sine inteles pentru a opri dezvoltarea bacteriilor. Administratia de Alimente si Medicamente din Statele Unite recomanda pastrarea laptelui la temperatura camerei pentru nu mai mult de doua ore, chiar si daca acesta a fost fiert. 

Carne proaspata si peste

Precum laptele, carnea cruda sau gatita ar trebui tinuta la frigider si separata de alte alimente pentru a preveni contaminarea.

Cat timp poate fi tinuta carnea in frigider:

-carnurile crude: carnea de pui, fructele de mare si alte feluri de carne – una sau doua zile

– bucati de friptura si cotlete- intre trei si cinci zile

-carne gatita – intre trei si cinci zile

in congelator, carnea poate fi pastrata cateva luni.

Oua

Cu toate ca unii oameni spun ca ouale organice ar putea fi tinute si la temperatura camerei, cel mai bine ar fi sa nu riscam.

Branza (mai putin cea maturata)

Unele sortimente de branza, in special branzeturile moi precum brie sau ricotta, trebuie tinute mereu la frigider, in timp ce branzeturile pasteurizate sau maturizate precum parmezanul ar putea fi tinute si la temperatura camerei.

Unt (optional)

Daca nu intentionezi sa folosesti untul o zi sau doua, il poti tine la frigider sua chiar il poti congela. Daca il folosesti insa, il poti tine si in bucatarie, acoperit cu o farfurie.

Laptele de soia (dupa deschidere)

inainte de deschidere, laptele de soia nu trebuie tinut neaparat la frigider, acesta fiind valabil chiar si un an tinut pe raft. Dupa deschidere insa, acesta ar trebui tinut la frigider si consumat in cinci zile.

Dulceata si condimente (dupa deschidere)

Dulceata, condimentele, sosurile pentru salate si alte alimente similare pot fi tinute de obicei in camara pana sa fie deschise. Dupa deschidere este cel mai bine sa le tii la frigider. 

Mere (optional)

Merele sunt bune timp de o saptamana la temperatura camerei, iar tinerea lor la frigider ajuta la pastrarea lor pentru mai mult timp.

Banane (optional)

Cei mai multi oameni depoziteaza bananele la temperatura camerei. Le poti tine intr-o punga de hartie cu un mar sau o rosie pentru a le face sa se coaca mai repede. Daca le tii la frigider, acestea vor deveni maro, insa vor ramane bune pentru consum, scrie gandul.info, care citeaza Business Insider.