Fructul kaki regleaza metabolismul, trateaza aciditatea gastrica, diabetul, constipatia si previne ateroscleroza

0
89

Specialistii in nutritie sustin ca fructul kaki aduce numeroase beneficii organismului. Se spune ca e o alternativa excelenta la dulciurile nesanatoase, dar si un aliment care te ajuta sa lupti cu depresia.

Fructul kaki este originar din China si mai este cultivat in Brazilia, Mexic, California, precum si in unele tari din zona mediterana. Mai este numit si fructul zeilor, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului.  Fructul kaki are culoare portocalie si este foarte asemanator cu o rosie. Nutritionistii spun ca fructul kaki este foarte bogat in magneziu si are proprietati de reglare a metabilismului. Mai mult, are un continut mai mare de potasiu decat banana.   

In ceea ce priveste continutul de vitamine, fructul kaki este bogat in vitaminele A, B, P si C. De asemenea, are si un continut important de antioxidanti si poate contribui la preventia aterosclerozei si reduce stresul oxidativ, potrivit adevarul.ro.

Pentru ca e din categoria alimentelor alcaline, fructul kaki poate scadea aciditatea gastrica. Fructul de kaki poate fi consumat fara griji si de diabetici. Are rol de reglarea a nivelului de zahar in sange si la inducerea senzatiei de satietate.

Fiind bogat in fibre, fructul de kaki poate atenua problemele de constipatie sau balonare. Mai trebuie spus, de asemenea, si faptul ca fructul kaki este foarte folosit si in cosmetica, intrucat este bogat in nutrienti de care pielea are nevoie. Datorita vitaminelor si mineralelor, fructul kaki este indicat pentru tratarea pielii uscate, arsa de soare sau cu riduri.