Remedii naturiste utile in gastrita

0
81

Gastrita este o afectiune foarte raspandita în ziua de astazi, stresul si obiceiurile alimentare rele fiind principalii factori care duc la aparitia acesteia. Iata cateva remedii naturiste care te vor ajuta pe termen lung:

Primele simptome pe care le simti atunci cand ai gastrita sunt arsurile la nivelul stomacului, senzatia de greata, balonarea si uneori chiar diareea. Mai rar apar si simptome precum durerile de cap sau ametelile. Iata ce poti consuma pentru a ameliora starea neplacuta:

Orezul fiert este bun pentru ameliorarea durerilor, pentru ca joaca rolul de pansament. De asemenea, este bun si în cazul diareei – trebuie consumat fiert, fara sare, la început. Apoi poti adauga si morcovi fierti (în cazul în care problema persista mai multe zile).

Apa – daca ai gastrita este indicat sa consumi cat mai multa apa la temperatura camerei, astfel acidul gastric se dilueaza si nu vei mai simti arsurile.

Ceaiul de tei are, de asemenea, un efect calmant pentru stomac. Trebuie sa îl bei neîndulcit si nu foarte fierbinte. De asemenea, ceaiul nu trebuie sa fie foarte tare.

Carbunele activat – sau carbunele vegetal este un bun calmant al crizelor de gastrita, pentru ca neutralizeaza rapid aciditatea din stomac.

Apa de cocos mai este buna atunci cand vrei sa calmezi durerile cauzate de gastrita. Apa de cocos relaxeaza stomacul si reduce aciditatea.

Cartofi cruzi – în fiecare dimineata, pe stomacul gol, mananca doua-trei felii de cartof crud. Gustul si textura nu sunt cele mai placute la început, însa te vei obisnui cu ele. Repeta în fiecare dimineata timp de cel putin o luna. si sucul de cartof crud are aceleasi proprietati, asa ca daca preferi sa bei sucul, consuma un pahar în fiecare dimineata.

Lemnul dulce – planta este foarte aromata si în acelasi timp este si una dintre cele mai des folosite pentru tratarea gastritei si a ulcerului. Cumpara de la plafar tinctura de lemn dulce si ia cate o lingurita diluata în 250 ml de apa, de patru ori pe zi, timp de o luna.

Musetelul – floarea de musetel are proprietati anti-inflamatorii si relaxante si este folosit în prevenirea ulcerului si în tratarea gastritei. Bea ceai de musetel neîndulcit în fiecare zi, la masa – însa atentie, ceaiul nu trebuie sa fie tare! O lingurita de floare la o cana este de ajuns.

Argila (comestibila) – este eficienta datorita proprietatilor sale cicatrizante. În fiecare seara, pune o lingura de argila în 100 ml de apa (atentie, nu se foloseste lingura de metal) si lasa pana dimineata. Dimineata, pe stomacul gol si cu jumatate de ora înainte de masa bea continutul paharului, în prima saptamana. În saptamana urmatoare, amesteci în pahar înainte sa bei, ca sa înghiti si argila. Cura se tine timp de 40 de zile.

Frunzele de zmeur – acestea se consuma sub forma de pulbere, de trei ori pe zi, cu lingurita.

Obligeana – ca si frunzele de zmeur, si obligeana se consuma sub forma de pulbere – ia de 3 ori pe zi cate jumatate de lingurita.