Raguseala apare atunci cand vocea este stinsa, prea ascutita, prea grava sau „ca din butoi“. Apare des in laringita. Mai ales in cazul copiilor, nu lasati lucrurile sa se agraveze. In randurile de mai jos afli cateva remedii foarte bune pentru raguseala.
Amestec de plante. Se prepara o infuzie din anason, brusture, patlagina, zmeur (frunze) – in parti egale; 1 lingurita din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute; se beau 2 cani pe zi; se consuma cald,timp de 10-12 zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii.
Teiul si salcia cresc imunitatea – Unrol important in a combate laringita si implicit raguseala il are cresterea imunitatii, iar pentru asta folositi plante precum teiul, isopul, ienuparul, anasonul, eucaliptul, salcia. Acestea sunt administrate sub forma de infuzie sau in diverse amestecuri. De exemplu:soc – 20g, tei – 10g, salcie – 5g, potbal – 20g. Se beau 2-3 cani pe ziindulcite cu miere. Amestecul poate fi imbunatatit cu scortisoara, coriandru si lamaie.
Infuzie de sanziene. Se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute; se beau 2 canipe zi, se consuma cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii.
Ceai de soc. Se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute; se beau 2 cani pe zi, se consuma cald, timp de 10-12zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii.
Miere si suc de lamaie. Se administreaza: 2 linguri de miere, 1 lingura de suc de lamaie in amestec, se ia 1 lingurita la 3-4 ore – in prima zi, apoi se ia cate 1 lingurita dimineata si seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cat timp este nevoie.