Uite cum se fac ardeii umpluti cu linte – Reteta de post

0
73
Ingrediente:
 
2/3 cana linte
4 linguri ulei vegetal
4 ardei grasi verzi
1 lingurita seminte de chimion
2 cepe taiate
2 ardei iuti verzi
o bucatita de ghimbir
1 lingura coriandru praf
1 ¼ cana apa
2 linguri coriandru tocat, proaspat
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Lasa lintea in apa pentru 30 de minute.
Intre timp, intr-o tigaie, pune jumatate din cantitatea de ulei. Adauga ardeii si caleste-i 4 minute. Scoate-i din tigaie, scurge-i si pune-i deoparte. Pune in tigaie restul de ulei si adauga chimionul. Cand incepe sa pocneasca, adauga ceapa, ardeii iuti si lasa-le pe foc in jur de 8 minute. Apoi adauga ghimbirul si coriandrul.
Pune lintea in tigaie, cu niste apa. Amesteca bine si apoi acopera. Lasa totul pe foc in jur de 20 de minute, astfel incat lichidul sa se evapore. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga coriandrul proaspat. Taie ardeii grasi, scoate semintele si pregateste-i de umplere. Pune in ardei compozitia de linte si aseaza-i intr-o cratita pentru cuptor. Lasa-i la cuptor 15 minute, la o temperatura de 195 grade Celsius.
Se servesc calzi.
sursa: acasa