Se recomanda sa fim atenti la produsele de origine animala care sunt folosite pentru lupta impotriva infectiilor si pentru profilaxia bolilor.Slanina este un exemplu dintre aceste produse.
Slanina are in compozitia sa ,carotina,vitamina A,D si E.Aceasta imbunatateste starea generala a organismului si ajuta la mentinerea imunitatii.In acest articol vom combate miturile despre slanina.
1.Slanina ingrasa
Slanina infleunteaza organismul in mod negativ doar daca e consumata in exces.Daca nu suferiti de boli de pancreas,ficat sau stomac sa stiti ca slanina va poate aduce beneficii.Cantitatea optima zilnica pentru slanina e de 10-30 g.
2.Slanina e un aliment greoi
Acesta este doar un mit,deoarece slanina se dizolva la temperatura corpului nostru.In schimb,nu se recomanda consumul ei in cazul persoanelor care sufera de deficienta de bila.
3.Slanina este grasime curata
Cane a spus ca grasimea dauneaza,afirma o mare minciuna.Aceasta e bogata in acid arahidonic ,o substanta necesara organismului nostru,deoarece,fara ea nu au loc reactiile de imunitate.
4.Grasimea contine o cantitate foarte mare de colesterol
Grasimea contine colesterol,dar nu intr-o cantitate atat de mare.Cam aproximativ 100 g de slaina contin 70-100 gmg de colesterol.Pentru a compara,va spunem ca 100g de rinichi de vitacontin aproximativ 1.126 mg colesterol.Asa ca nu trebuie sa va faceti griji daca ati mancat o cantitate mai mare de colesterol.Conform spuselor unor medici,nivelul de colesterol dinsange nu depinde de ceea ce consumam.Mai important este schimbul de colesterol,iar in acest caz vin in ajutor acizii ce se afla in compozitia slaninei-arahidonic si linoleic.
5.Painea cu slanina este foarte daunatoare!
Daca omul e sanatos,aceasta combinative e benefica pentru pentru organism.Slanina e indicata pentru cei care vor sa slabeasca,deoarece reprezinta o sursa de energie.
In cazul il care tineti regim alimentar,consumati slanina cu legume.