Cel mai sanatos tip de branza este acesta!

0
77

Unul dintre cele mai sanatoase alimente si utile organismului uman este urda, un tip de branza care se obtine ca urmare a fierberii zerului din laptele de oaie dupa ce s-a preparat casul. Urda este de fapt cea mai slaba branza, cu 8 pana la maxim 12% grasime saturata. Ea mai contine proteine de calitate superioara, vitamine, dar si cateva minerale esentiale pentru sanatatea corpului uman.

Expertii in nutritie o recomanda deoarece contine putina cazeina, aceasta fiind o proteina din lapte care nu poate fi digerata corect de tubul digestiv al omului.

Acest tip de branza este indicat intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta. Urda poseda in compozitia sa mai multi minoacizi care scad masa grasa si o cresc pe cea musculara, asa ca este foarte indicata in diete.

Se recomanda consumul urdei de 4-5 ori pe saptamana, deoarece ea poate da foarte repede senzatia de satietate, posedand o densitate nutritionala destul de ridicata. Este indicat ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural.

Urda are putine grasimi, cam de 4 ori mai putine decat telemeaua, astfel incat se recomanda si celor care au hipercolesterolemie. De asemenea, trebuie sa stiti ca aceasta contine aminoacizi cu sulf care fac foarte bine ficatului, ajutand-ul sa se regenereze, insa este benefica si pentru rinichi. De aceea, suferinzii de afectiuni hepatice si renale ar trebui sa consume zilnic urda sau preparate pe baza de urda.