oata lumea este de acord ca sarea nu trebuie sa aiba iod si daca se poate sa fie cat mai putin procesata, fara antiaglomeranti sau alti aditivi ar fi perfect pentru muraturi.
Daca totusi nu aveti timp de pus muraturi, le puteti cumpara din magazin. Totusi, trebuie sa cititi cu atentie etichetele pentru ca se mai intampla se se strecoare si alte ingrediente care nu au de-a face cu traditia. Andreea- Carmen Radu, consultant nutritie si Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver, a explicat pentru gustarte.ro la ce sa fim atenti inainte de a pune borcanele in cos.
Cel mai bine este sa alegem muraturile in saramura, sunt probiotice naturale, ajuta la sanatatea tractului digestiv si datorita faptului ca „hranesc bacteriile bune din intestin” au efect benefic asupra imunitatii. Cam 70-80% din sistemul imunitar se afla in sistemul digestiv. Muraturile trebuie sa contina apa, sare, condimente si plante aromatice ( piper, usturoi, marar, etc). Asta ar trebui sa scrie si pe cele cumparate din comert. La cele in otet de regula se adauga zahar, asadar eu n-as incuraja foarte mult consumul acestui tip de muraturi.