Cum scapam de candidoza

0
91
Din cauza administrarii prelungite de antibiotice, candida se dezvolta in mod excesiv in tractul gastrointestinal. Aceasta situatie apare de fiecare data cand se utilizeaza antibiotice o perioada indelungata de timp. Astfel, este foarte important ca alaturi de antibiotice sa se administreze si un supliment cu acidofilus, pentru a creste probabilitatile ca bacteriile sanatoase sa ramana in corp si sa impiedice suprainfectia fungica.

O alta cauza a aparitiei candidei este dieta bogata in zahar rafinat.

Daca suspectam candidoza este recomandat sa limitam chiar si consumul alimentelor sanatoase, cum ar fi fructele, care cresc riscul dezvoltarii candidei.

Simptomele candidei:
Candida se poate dezvolta in mai multe zone ale corpului si in momentul in care incepe sa se multiplice exceviv, netratata poate provoca multe neplaceri deoarece poate afecta organele vitale, infiltrandu-se in fluxul sanguin.

Unele dintre cele mai neplacute simptome ale candidozei sunt:
dureri de cap/migrene
probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul acid, indigestia si balonarea
nivelul ridicat de oboseala
mancarimea rectala si vaginala
diaree sau constipatie
durere cronica
modificarea starii de spirit, cum ar fi depresia, anxietatea si iritabilitatea
acneea si eczemele

Sfatul ginecologului: Primele semne ca suferi de candidoza

Tratament candida:
Tratamentul pentru candida poate fi un tratament medicamentos sau un tratament naturist pentru candida. Cele mai folosite tratamente sunt cremele care se aplica direct pe zona afectata.

In cazul in care crema nu are efect asupra candidei, sau candidoza este prezenta si in alte zone ale corpului decat extern, se folosesc medicamenteld orale.

Tratament naturist candida:
Usturoi – usturoiul contine o serie de compusi antifungici care distrug rapid fungii. Acesta stimuleaza functia imunitara si este benefic in tratamentul pe termen lung, pentru candida. Exista doua moduri de utilizare a acestui tratament: taiati un usturoi in jumatate si frecati zonele afectate. Acest lucru poate provoca arsuri si intepaturi. Daca reactiile sunt prea intense, taiati trei catei de usturoi si introduceti-i in jumatate de ceasca de ulei de masline pentru cel putin 24 de ore.

Utilizati compozitia rezultata pe zonele afectate de pana la trei ori pe zi.

Uleiul de oregano – uleiul esential de oregano lupta impotriva fungilor care apar in timpul candidozei si este chiar mai eficient decat acidul caprilic pentru inhibarea infectiei cu candida.

Goldenseal – este o planta care poate fi utilizata pentru tratarea si prevenirea infectiilor candidozice. Aceasta contine niveluri ridicate dintr-un alcaloid numit berberina, care are actiune directa antifungica impotriva candidei.

Uleiul de cocos – este un tratament eficient antifungic pentru candida. in urma unui studiu s-a dovedit ca uleiul virgin de cocos este la fel de eficient ca fluconazolul, un medicament farmaceutic larg utilizat pentru tratarea candidozei. Masati usor zona afectata de candida, cu cateva picaturi de ulei de nuca de cocos, o data pe zi.

Iaurt – candida vaginala poate fi tratata cu ajutorul iaurtului, intrucat in urma descompunerii bacteriilor acestuia rezulta peroxid de oxigen, ca produs secundar. Acesta distruge fungii candidozei si restabileste echilibrul acestora. Pentru utilizare, inmuiati un tampon cu iaurt simplu, neindulcit si introduceti-l in vagin. Lasati-l sa actioneze peste noapte. Faceti acest lucru pana cand simptomele dispar.

Cura de 10 zile care va scapa de candida

Otet si cidru de mere – cand cavitatea bucala este afectata de candida, clatiti-va gura cu un amestec egal de otet si cidru de mere, la fiecare trei ore pana cand simptomele infectiei dispar.

Salvie si rozmarin – un ceai concentrat din aceste plante reprezinta tratamentul eficient pentru candida. Adaugati o lingura de salvie si rozmarin, la o cana de apa fierbinte si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Strecurati ceaiul si clatiti-va zona afectata de mai multe ori pe zi.

Tratament candidoza cronica:
Modificarile din dieta pot ajuta la controlul multiplicarii candidei in organism. Aportul de zaharuri rafinate si carbohidrati care permit candidozei sa creasca in intestin, ar trebui reduse la minim. Dieta poate include faina alba si sucurile de fructe. Alimentele cum ar fi branza si painea pot contine fungi si mucegaiuri. indepartarea acestora din dieta poate ajuta la diminuarea reactiilor de sensibilitate la fungi.

Medicamentele antifungice pot fi eficiente in tratarea candidozei cronice. Acestea pot fi sub forma solutiilor orale pentru clatire, tablete, ovule si creme vaginale. Medicamentele pentru candida vaginala care pot fi achizitionate fara prescriptie medicala includ miconazolul, clotrimazolul si ticonazolul. Exista si creme care combina medicamente antifungice cu corticosteroizi, pentru tratarea oricarei mancarimi sau inflamatii.

Probioticele sunt bacterii sanatoase care pot ajuta la prevenirea multiplicarii fungilor si echilibreaza bacteriile din intestin si mucusul membranelor. Produsele cu lactobacili acidofilus sunt un exemplu de probiotice eficiente pentru tratarea candidei.

Vitamina C, vitamina E, complexul vitaminic B si acidul folic ajuta la consolidarea sistemului imunitar si sustin organismul in lupta impotriva infectiilor fungice cronice. Episoadele recurente de candida apar deseori la persoanele care au deficit de calciu. Ca atare, utilizarea de suplimente de calciu poate ajuta la reducerea riscului de candidoza.