Trucuri pentru o circulatie sangvina buna

0
85

Atunci cand vasele de sange sunt slabite, deshidratate, activitatea fizica lipseste cu desavarsire iar statul pe scaun este activitatea zilnica principala, circulatia sangvina are de suferit. Poate ca statul pe scaun nu reprezinta o corvoada pentru tine, insa pentru organismul tau este un viciu destul de greu de combatut. Cu cat vei fi mai activ cu atat starea ta de sanatate se va imbunatati considerabil si te vei bucura de mai multa energie.Nu ezita sa consumi usturoi

Sigur nu te-ai fi gandit insa usturoiul este una dintre cele mai banale legume ar putea sa iti ofere atat de multe beneficii, nu-i asa? Ei bine, usturoiul contribuie substantial la reducerea tensiunii arteriale, in primul rand dar si la prevenirea acumularii de trombocite in sange, mentioneaza cercetatorii intr-un studiu publicat in anul 2006 in The Journal of Nutrition. Astfel ca un consum periodic de usturoi este vital pentru o buna activitate cardiovasculara. Daca te gandesti la mirosul dupa consumarea usturoiului, trebuie prezicat ca acesta se va elimina daca alegi sa mesteci cateva frunze de menta sau de patrunjel. Deci, acum ce motiv mai ai sa nu folosesti usturoiul pentru a te bucura de sanatatea ta?

Hidratarea, cheia sanatatii

Da, apa este vitala vietii, nu este doar un simplu mit aceasta informatie. Apa contribuie la o buna si permanenta hidratare a organismului, stimuland in acelasi timp digestia si transportul nutrimentilor in corp. Chiar daca se recomanda sa consumi zilnic pana la 2 litri de apa, in pericoadele caniculare, cand mergi al sala sau cand faci sport este necesar sa cresti acest aport de apa.

Nici o zi fara ghimbir

Fie ca vorbim despre ceaiul de ghimbir, fie ca il pui in salate, smoothie-uri sau in sucuri, ghimbirul al fel ca apa si ca usturoiul, lamaia ar trebui sa fie de nelipsit din casa si din alimentatia ta. Mai ales ca un consum periodic de ghimbir contribuie la stimularea fluxului sangvin, prevenind formarea cheagurilor si protejandu-te de orice fel de afectiune la nivelul aparatului cardiovascular.

sursa: .clicksanatate.ro