In bucataria ta se afla o planta miraculoasa. Atat aliment cat si condiment, patrunjelul este un remediu puternic pentru boli grave. Aceasta verdeata se folosea si in Grecia antica, ca leac bun la toate dar si condiment. Pe langa faptul ca aromatizeaza mancarea, fie ca il folositi crud sau uscat, proprietatile lui sunt uluitoare.
Vitamina B9 prezenta in patrunjel va protejeaza de bolile cardiovasculare. Vitamina A imbunatateste vederea. Patrunjelul abunda in vitamina K, benefic pentru sanatatea osoasa.
Patrunjelul este foarte bogat in vitamina C, care va va intari dintii si va avea si rol antiinflamator. Consumul regulat al acestei plante va scadea riscul de cancer al pielii, de intestin, de san sau prostata.
Continutul de vitamina A si C din patrunjel va va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte cu diverse infectii. Un fir de patrunjel zilnic va preveni problemele cardiovasculare, infarctul si ateroscleroza.
Vezi si: 5 alimente ideale pentru curatarea colonului
Sucul de patrunjel actioneaza ca un puternic diuretic, ce va va ajuta sa eliminati pietrele la rinichi sau alte probleme ale tractului urinar. De asemenea, veti scapa de durerile menstruale, daca veti consuma aceasta planta minunata. Vitamina K va va ajuta sa sintetizati calciul in oase si veti avea un sistem osos mai puternic.
Jumatate de ceasca de patrunjel tocat contine:
496 mg vitamina K
48 mg acid folic
40 mg vitamina C
92 mg fier
168 mg potasiu
128 mg vitamina A
40 mg calciu
Sucul de patrunjel este o optiune perfecta, venind cu un mare aport de vitamine, minerale si substante fitochimice.