Curiozitati despre cafea: care este ora potrivita pentru a fi consumata si cat timp are efect asupra organismului

0
97

Desi in fiecare zi se consuma aproximativ 2,25 miliarde de cesti de cafea la nivel mondial, majoritatea celor care isi incep ziua cu acest tabiet nu stiu care este durata efectului cofeinei, care este interactiunea acesteia cu medicamentele sau ora potrivita pentru a fi bauta.

Daca beti cafea in fiecare dimineata, sunteti una dintre miliardele de persoane din intreaga lume care adora aceasta bautura. Mai mult de 2,25 miliarde de cesti de cafea sunt consumate in fiecare zi, ceea ce demonstreaza cat de apreciata este cafeaua, scrie BrightSide.me.

Daca beti cafea pentru a va energiza, trebuie sa alegeti momentul potrivit, in functie de nivelul cortizolului in organism. Majoritatea oamenilor au un nivel ridicat de cortizol intre orele 8.00 si 9.00, urmatorul varf fiind intre orele 12.00 si 13.00, iar ultimul in intervalul 17.30-18.30. Este mai bine sa beti cafea dupa ce incepeti sa va simtiti obositi. Dupa 18.30, nu este recomandat sa beti cafea daca doriti sa va bucurati de un somn linistit.

Oamenii de stiinta germani au descoperit ca bautul cafelei sporeste efectele analgezicelor.  

Daca beti o ceasca de cafea la ora 9 dimineata, puteti resimti efectul pana la ora 1 noaptea.

Dupa 15 minute de la macinare, cafeaua incepe sa-si piarda aroma si isi schimba gustul.

Un copac de cafea va produce recolta abia dupa 3 ani.

Cofeina creste nivelul de adrenalina din organism si elibereaza acizii grasi din tesutul adipos, ceea ce duce la mai bune rezultate cand vine vorba de nivelul productivitatii.

Cafeaua nu a fost folosita ca o bautura inca de la inceput. Africanii amestecau grasimi animale cu fructe de cafea macinata pentru a face un fel de pasta. O consumau pentru cresterea nivelului de energie.

Multi oameni cred ca aroma este direct proportionala cu taria cafelei. Prajirea cafelei nu influenteaza cantitatea de cofeina din ea.

Cafeaua accentueaza cortizolul, crescand pofta de dulce. De asemenea, cofeina ne tulbura ciclul de somn, astfel incat in ??ziua urmatoare s-ar putea sa va simtiti mai putin energici si mai tentati sa mancati mai mult. sursa: adevarul.ro