Multe dintre noi impartim acelasi obiectiv: sa avem un corp armonios, iar acest lucru poate fi obtinut atunci cand avem un stil de viata sanatos, si mai ales atunci cand mancam sanatos. Sunt anumite elemente care sunt asociate cu o dieta sanatoasa, si cu acestea vin si cateva greseli pe care le comitem care, desi par sanatoase, ne pot afecta dieta. Fie ca aceste greseli vin dintr-un articol fals citit pe internet sau ambalajul unui produs care spune doar minciuni este important sa te mentii informata si sa stii care sunt aceste greseli „sanatoase” pe care le faci.
1. Nu mananci destul. Desi pare o metoda logica prin care poti sa pierzi din greutate, atunci cand nu consumi cantitatea suficienta de alimente necesara organismului tau, sanatatea ta o sa fie foarte afectata, la fel ca si dieta. Atunci cand nu consumi suficiente calorii acest lucru poate duce la lipsa de energie, toane proaste, probleme de nutritie si probleme cu somnul si concentrarea. De asemenea, lipsa caloriilor iti poate incetini metabolismul si forta corpul sa intre intr-o stare de infometare.
2. Nu servesti destule mese. Daca renunti la pranz sau cina cu siguranta o sa mai tai din calorii pentru o perioada, dar afla ca nu este un obicei sanatos. In loc sa faci acest lucru, incearca sa gasesti o dieta echilibrata fie prin sport sau consumarea unei cantitati mai mici de calorii, fie prin combinatia acestor doua variante.
3. Optezi pentru salate. Desi multe persoane cred ca salatele sunt 100% sanatoase, afla ca nu este chiar asa. Desi este un mod bun prin care poti consuma legumele necesare organismului tau si pot avea un numar foarte mic de calorii chiar daca le consumi in portii mari, trebuie sa ai grija cu fiecare ingredient al salatei tale deoarece iti poate ruina dieta.
4. Nu consumi carbohidrati. Carbohidratii sunt niste macronutrienti care servesc ca o sursa primara de energie pentru organismul nostru. Atunci cand vine vorba de pierderea in greutate sau mentinerea unei greutati optime ai auzit foarte des ca trebuie sa tai din cantitatea de carbohidrati. Ei bine, acest lucru este mai mult un mit decat un obicei sanatos.
5. Uiti de marimea portiei. Chiar daca alimentele pe care le consumi sunt sanatoase, daca mananci prea mult din pricina portiilor necorespunzatoare, tot efortul depus este irosit iar excesul de macronutrienti o sa se transforme in calorii.
6. Cazi in plasa snack-urilor „sanatoase”. Este foarte simplu sa faci aceasta greseala, mai ales cand ambalajele produselor contin cuvinte ca 100% organic, natural, grasimi reduse. Din pacate nu este atat de usor pe cat pare, si ar trebui sa acorzi mai multa atentie continutului nutritional al fiecarui produs si cat poti sa consumi pe zi.
7. Te lasi inselata de produsele low-fat. Daca vrei sa ai un stil de viata sanatos, instinctul tau o sa iti spuna sa alegi produsele slabe in grasimi. Insa inainte sa faci acest lucru incearca sa verfici continutul nutritional si compara-l cu cel al unui produs cu grasimi, pentru a vedea diferentele.
8. Cheat days sau cheat meals. Atunci cand te restrictionezi mereu, din a-ti satisface poftele de fast-food sau prajituri, este posibil sa mananci mult prea mult atunci cand iti permiti.
9. Subestimezi numarul caloriilor din bauturile pe care le consumi. Caloriile din lichide sunt printre primele de care uitam atunci cand vine vorba de diete. Smoothie-urile, sucurile, alcoolul sau cafeaua sunt surse de calorii lichide, asa ca ar trebui sa punem mai mult accent pe ce lichide consumam atunci cand vrem sa avem un stil de viata sanatos. sursa: elle.ro