Afla care este tipul tau de burta si cum reusesti sa scapi de ea

0
49

Potrivit dailymail.co.uk, inainte de a incepe o dieta trebuie sa fim atenti la felul in care tesutul adipos se depune pe abdomen. Iata care sunt tipurile de burtica:

Burtica "de vin". Cum arata? Persoanele care au acest tip de burtica nu se ingrasa in partea de jos a corpului, pe coapse sau pe solduri, tesutul adipos fiind prezent doar pe abdomen. Care este cauza? Alcoolul si, de asemenea, alimentatia bogata in carbohidrati rafinati. Potrivit unui studiu recent, femeile care consuma mai mult de un pahar de vin o data pe luna sunt mai predispuse sa castige 4 cm in jurul taliei spre deosebire de femeile care nu beau. Persoanele care beau constant se ingrasa in special in zona problematica a abdomenului. Cum combateti aceasta problema? Monitorizati caloriile pe care le beti la fel ca pe cele din alimente. V-ar putea ajuta sa rezistati tentatiei de a mai comanda un al doilea pahar daca observati ca 250 ml de vin inseamna 228 de calorii, atat cat contine si o inghetata. In plus, alcoolul stimuleaza pofta de mancare, deci dupa o seara in care consumati alcool, veti fi tentat sa faceti alegeri alimentare gresite.

Abdomenul balonat. Cum arata? Burtica este proeminenta si bombata. tesutul este tare la atingere si va simtiti de parca ati avea un balon in burta. Care este cauza? Acest tip de abdomen este plat la inceputul zilei si se "mareste" in special dupa mese. Indiferent cat de balonat sunteti, pe cantar nu va aparea nicio diferenta. Una din principalele cauze este producerea de gaze. Medicul Basil Ammori, specializat in cazuri de obezitate, atrage atentia asupra faptului ca aceasta problema are la baza constipatia si mesele prea mari. Cum combateti problema? Adoptati o dieta bogata in fibre si evitati alimentele care contin indulcitori artificiali, faina de grau, ceapa, usturoi, anumite fructe precum ciresele si prunele, dar si anumite legume precum sfecla rosie si ciupercile. O alta idee ar fi sa renuntati pentru o perioada la lactate, exista posibilitatea sa aveti o intoleranta la lactoza.

Burta cauzata de stres. Cum arata? Aceasta burtica este proeminenta, dar este mai moale si mai pufoasa decat celelalte tipuri. Incepe de sub bust, iar cand stati jos formeaza un colacel. Care este cauza? Dr. Marilyn Glenville sustine ca in situatii stresante, cortizolul creste nivelul zaharului din sange, astfel incat corpul sa aiba energia necesara pentru a scapa sau a se apara. "Nefiind vorba de implicatii fizice, asa cum organismul se asteapta, toata acea extra-energie nu are unde sa se duca si pur si simplu se depune sub forma de grasime". "Daca ne stresam in mod constant, grasimea se depune pe partea inferioara a abdomenului epntru a fi aproape de ficat si a se transforma in energie in cazul urmatoarelor situatii de urgenta". Cum combateti problema? Reduceti nivelul stresului cu ajutorul unor tehnici de relaxare precum yoga sau meditatia, astfel incat corpul sa nu simta constant ca trebuie sa se pregateasca de atac. Mancati putin si des pentru a stopa fluctuatiile hormonale. Consumati carbohidrati cu eliberare lenta si nu mancati pe fuga.

Burtica de mama. Cum arata? Chiar si dupa cateva luni bune de la nastere, abdomenul arata de parca abia ati fi nascut, zona fiind lipsita de fermitate. Care este cauza? In timpul sarcinii, dar si al nasterii, muschii abdominal se divid pentru a permite uterului sa se extinda. Dupa nastere, cele doua parti ale abdomenului ar trebui sa revina la forma initiala. Daca peretele abdominal este prea slab, acest lucru nu se intampla. Cum combateti aceasta problema? Cel mai bun sfat este sa discutati cu un fizioterapeut care va va invata ce exercitii trebuie sa faceti pentru a va recapata fermitatea abdomenului. Adesea, pozitia "plank" este cea mai eficienta.

Burta cauzata de tiroida. Cum arata? Grasimea nu se depune doar in zona abdomenului, totusi aici este foarte evidenta. Tot corpul este mare, inclusiv bratele si picioarele, corpul aratand "pufos" in intregime. Care este cauza?  Tiroida este o glanda situata la nivelul gatului, responsabila pentru secretarea unui hormon numit tiroxina, care controleaza metabolismul general. Studiile au aratat ca 1 din 13 femei sufera de hipotiroidism, o afectiune din cauza careia organismul nu reuseasca sa arda toate caloriile consumate. Rezultatul este depunerea acestor extra calorii sub forma de tesut adipos. Cum combateti aceasta problema? Pentru majoritatea femeilor, primul pas este diagnosticarea, pentru ca de multe ori hipotiroidismul este confundat cu ingrasarea specifica varstei de mijloc. Tratamentele recomandate de medici se bazeaza pe o varianta sintetica a tiroxinei. Tratamentele alternative presupun consumul alimentelor bogate in iodina precum fructele de mare si vegetalele verzi, cum ar fi spanacul.