Ce simptome dau paraziti intestinali

0
62

Potrivit dr. Haldor Holesch, medic german cu peste 25 de ani de experienta in terapii personalizate pentru tratarea alergiilor, simptomele avute depind de tipul de paraziti. Giardia si amibele dau diaree, dureri de burta, probleme digestive, urticarie, tulburari de dezvoltare. Toxoplasmele sunt responsabile de probleme intrauterine cu risc pentru fat de meningoencefalita mortala, epilepsie, iar la adulti dau febra usoara si chiar schizofrenie. Teniile, limbricii si alti viermisori pot da dureri de burta, tuse, dureri de cap, greata, ameteala, diaree, lipsa poftei de mancare si slabire. “Pornind de la aceste simptome, putem sti ca avem paraziti prin efectuarea unui test biofizic, analize de scaun si de sange. Daca se constata viermi sau segmente de tenii in scaun, daca simptomele apar brusc sau in timp si persista, trebuie sa luam in calcul existenta parazitilor si sa facem analize”, ne sfatuieste medicul Haldor Holesch.

Exista paraziti care pot fi transmisi usor de la un bolnav la o persoana sanatoasa. Ouale de oxiuri pot fi inclusiv inspirate, stand cu nasul pe asternuturile persoanelor infectate. E important sa avem o igiena corecta, sa spalam foarte bine farfuriile, tacamurile, sa spalam fructele si legumele, sa nu mancam dupa persoana infectacta. De obicei, infectarea se face pe cale digestiva, prin consumul de apa si de alimente contaminate.

Depinde de fiecare parazit in parte. in general, problemele digestive pe care le declanseaza afecteaza sanatatea in mai multe directii. Mai ales la copii e afectata dezvoltarea normala. Mai mult decat atat, chiar daca parazitoza a fost vindecata, pot ramane leziuni pe piele sau la organe. Sunt posibile chiar si mutatii. Parazitozele mai usoare, precum giardia sau lamblia, pot declansa alergii alimentare. 

Tratamentul se alege in functie de tipul parazitului, mai spune medicul Haldor Holesch. Unele sunt destul de puternice, pentru parazitoze mai grave. Alti paraziti, precum giardia sau oxiurile, se pot trata cu remedii naturiste. Usturoiul este o adevarata arma impotriva acestor paraziti. Anumite substante pe care le contine “ametesc” viermii si ei nu se mai opun miscarilor tubului digestiv, care ii impinge spre rect, eliminandu-i. Potrivit adevarul.ro, o metoda consacrata este camuflarea usturoiului in hrana preferata a parazitilor – laptele. Se pun la fiert 6-8 catei de usturoi tocat marunt in 250 ml de lapte, se lasa sa dea in clocot, apoi se bea dimineata, pe stomacul gol. Ceaiul sau sucul de ceapa (lasata peste noapte la macerat in apa), tinctura de pelin (un sfert de lingurita diluata in apa sau suc de morcov), semintele de dovleac si uleiul din seminte de dovleac sunt alte remedii care ajuta la eliminarea “musafirilor” nepoftiti. 

Apa e o sursa pentru multi paraziti si trebuie sa fie aleasa cu grija. Nu consumati apa de la robinet sau din sursa nesigura atunci cand calatoriti, spalati mainile inainte de a le atinge de mancare, tratati termic corespunzator toate tipurile de carne.