Ce este matreata si cum poti scapa de ea

0
67

De multe ori, mai ales in adolescenta, din cauza faptului ca suntem supusi multor schimbari, corpul nostru are de suferit… mai mult sau mai putin. Matreata este un obstacol destul de greu de trecut, cu care ne-am confruntat toti la un anumit moment. Pentru a stii exact ce trebuie sa faci in cazul in care ai aceasta problema, vom incerca in continuare sa aflam ce este de fapt matreata si cum poate fi ea indepartata pentru totdeauna.

In general matreata este cauzata de o eczema ce afecteaza pielea capului. Odata la 30 de zile are loc o innoire a celulelor scalpului. Matreata determina ca aceasta innoire sa se produca mai des, ceea ce conduce la senzatii de mancarime si de uscaciune la nivelul pielii capului. Matreata poate fi uscata sau grasa, prima fiind cea care se arata pe umeri si pe haine iar cea de-a doua stand strans lipita de scalp dand senzatii puternice de prurit si desprinzandu-se greu de pe par. In majoritatea cazurilor, matreata se trateaza cu succes folosind sampoane special concepute in acest scop. 
 
Cat de des ar trebui sa te speli pe cap? Raspunsul este relativ. Astfel, unele produse sunt concepute pentru spalarea zilnica a parului, in timp ce altele vor fi folosite de 2-3 ori pe saptamana. Este important sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare si respecta-le cu strictete.
     
Specialistii americani in problemele parului si scalpului recomanda folosirea alternativa a produselor speciale pentru combaterea matretii, respectiv a celor obisnuite. Daca vei descoperi ca samponul obisnuit duce la reaparitia matretii, axeaza-te, timp de cateva luni, numai pe un produs special. Atunci cand folosesti un sampon anti matreata, ai grija ca miscarile de masare a scalpului sa fie lente si blande. Nu uita ca pielea capului este deosebit de sensibila si iritata (doar de aceea ai matreata…). Procedand astfel, vei activa circulatia sangelui la nivelul scalpului si vei exfolia celulele moarte de la suprafata.
     
De asemenea, nu este indicat sa te vopsesti sau sa-ti faci permanent in perioada tratamentului pentru matreata. Elementele chimice din compozitia acestor produse vor irita si mai mult un scalp oricum sensibil. Cand iti usuci parul, ai grija ca aerul sa nu fie prea fierbinte – desi, cel mai bine este sa-ti lasi parul sa se usuce liber, daca este posibil. Daca, dupa cateva luni de folosire a samponului anti matreata nu ai scapat de aceasta problema, este recomandabil sa te adresezi unui medic dermatolog.