Alimente care iti vor face pielea sa straluceasca

0
52

Cand vine vorba de ingrijirea pielii, ne axam doar pe folosirea unor creme sau tratamente pentru un aspect placut. Insa, este nevoie de mai mult de atat. Iata ce alimente ar trebui sa consumi pentru a avea o piele stralucitoare:

Iaurt. Sanatatea intestinului este importanta, deoarece este strans legata de acnee si de inflamatii. Produsele lactate fermentate, precum kefirul sau iaurtul grecesc, sunt o modalitate usoara de a echilibra bacteriile din intestin, deoarece sunt bogate in probiotice.

Avocado. Avocado este bogat in grasimi sanatoase, vitamina C si E si contine carotenoide care ajuta la reducerea inflamatiilor si la imbunatatirea aspectului pielii.

Castraveti. Castravetii sunt foarte hidratanti datorita cantitatii mari de apa pe care o contin. De asemenea, ei contin fibre solubile care ajuta la eliminarea toxinelor si vitamina C care contribuie la sanatatea pielii.

Frunze de papadie. Pentru a elimina cearcanele, adauga frunze de papadie urmatoarei tale mese. Ele sunt bogate in vitamina K, care este un ingredient cunoscut pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.

Turmeric. Curcumina este ingredientul activ din turmenic care iti protejeaza pielea de elementele daunatoare care provin din mediul inconjurator. De asemenea, calmeaza inflamatiile, intareste elasticitatea pielii si il poti stropi in orice de la smoothie-uri pana la condimente pentru BBQ.

Aloe Vera. Aloe Vera nu numai ca este o alegere buna pentru tratarea arsurilor locale, dar poate calma si roseata, inflamatiile si iti hidrateaza pielea. Alege sucul de aloe vera fara zahar pentru a te bucura de beneficiile antiinflamatorii.

Dovlecel. Dovlecelul este bun pentru detoxifierea pielii, deoarece e bogat in fibre si contine vitamina C. Acest aliment ajuta la regenerarea colagenului si a acidului folic si la reducerea stresului oxidativ si a radicalilor liberi. Adauga dovlecel in paste sau salate pentru a avea o piele mai fina. sursa: eva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.