De asta te doare capul dupa ce bei bere sau vin! Ce trebuie sa stii despre un aditiv alimentar foarte utilizat: ce afectiuni poate declansa

0
58

E 220 este un aditiv alimentar din categoria conservantilor naturali, utilizat inca din cele mai vechi timpuri in imperiul Roman si Egiptul antic. Este un gaz incolor, obtinut prin arderea sulfului. Acest gaz se dizolva in faza apoasa a alimentului supus conservarii si formeaza agentul reactiv, cu conditia ca alimentul sa aiba pH acid (mai mic decat 7). Astfel se previn degradarile enzimatice si bacteriene. Fiind oxidant, se mai utilizeaza si ca agent de albire pentru faina, dar, in general el modifica (oxideaza) culoarea naturala a alimentelor si reduce cantitatea de vitamine din acestea. Prin incalzirea alimentului, aditivul se elimina sub forma de gaz. Cand este ingerat, se descompune in ficat in sulfati inofensivi si este eliminat prin urina.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,7 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnica admisa pentru consumul umaneste de pana la 0,7 mg/kg corp, doza ce poate fi usor depasita prin consum cumulat de produse ce contin conservanti derivati de sulf.
Doza de incorporare in alimente: 10-2000 mg/kg sau mg/l

Descriere doza de incorporare in alimente: Doza de incorporare in alimente
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii.
Contraindicatii: DA
Descriere contraindicatii: In doze mari, poate cauza alergii si probleme digestive.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.