Rutina de 20 de minute care stimuleaza hormonii fericirii, scazand nivelul de stres

0
61

Specialistii vorbesc despre tehnica prin care hormonii fericirii pot fi stumulati pentru a schimba tonusul intregii zile. Dedicand doar 20 de minute din rutina, oamenii pot influenta perceptia lucrurile care se intampla pe parcursul zilei si nivelul de stres.

Daca v-ati trezit vreodata cu fata la perna, iar acest lucru v-a influentat intreaga zi, aflati ca schimbarile pot fi facute si in sens invers. Potrivit oamenilor de stiinta, exista cateva modalitati prin care va puteti imbunatati starea de spirit de dimineata, introducand o rutina de doar 20 de minute de exercitii, scrie The Independent.   

Cand va treziti, este benefic sa incepeti ziua relaxat si linistit. Stresul este un factor care contribuie la problemele de sanatate mentala si fizica, asa ca nu va grabiti sa incepeti ziua cu cele mai grele sarcini. Pentru a scadea nivelurile de stres, rezervati-va cinci minute pentru a face un exercitiu de respiratie.  Emma Seppälä, director stiintific al Centrului pentru Cercetare si Educatie din cadrul Universitatii Stanford, spune ca respiratia constienta reduce semnificativ nivelul de stres, eliminand gandurile care provoaca neliniste. Potrivit acesteia, studiile au constatat ca emotiile diferite sunt strans legate de diferite tipuri de respiratie – adica ne putem influenta emotiile schimband in mod intentionat modul in care respiram.  Ppractica a 3 minute de respiratie constienta poate reduce nivelul hormonului de stres, imbunatatind in mod automat starea ta de spirit.

Dedicati cel putin doua minute din rutina de dimineata unei tehnici care presupune notarea catorva lucruri pentru care sunteti recunoscatori.  Acest lucru stimuleaza eliberarea hormonului fercirii si va ajuta sa incepeti ziua intr-un mod pozitiv.

incheiati ritualul de dimineata dedicand 15 minute pentru a invata ceva nou. Vanessa King, expert in psihologie, spune ca „invatarea este de fapt o nevoie de baza pentru bunastarea psihologica“.   „invatarea ne poate ajuta sa construim incredere si un sentiment de auto-eficacitate. Poate fi si o modalitate de conexiune cu ceilalti. Ca fiinte umane, avem o dorinta naturala de a invata si de a progresa“, spune specialistul. sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.