Inghetata care iti va aminti mult timp de vara

0
78

Vara a trecut, dar mai avem timp sa facem un ultim desert inainte sa vina frigul de-a binelea! Si pentru ca ne va fi dor de inghetata, ne-am gandit la o reteta de inghetata cu fistic! Daca iti place fisticul, vei fi innebunita dupa aceasta reteta de inghetata! Este super-gustoasa si are bucati intregi de fistic prin ea! O poti savura chiar in locul unei gustari cu nuci si seminte! Ca sa faci inghetata de casa, trebuie sa-ti rezervi o ora-doua dintr-un weekend. O poti face de dimineata, cand de trezesti, ca sa aiba suficient timp sa stea la rece, pana dupa-amiaza, cand o poti savura cu iubitul sau cu cei cativa prieteni veniti in vizita!

Reteta de inghetata si fistic nesarat, neaparat fistic nesarat. Nu doar ca este mult mai sanatos, dar nici nu altereaza in vreun fel gustul inghetatei. Il gasesti pe site-urile cu produse bio sau in magazinele de specialitate. In rest, ingredientele sunt simple: lapte, miere, frisca lichida si oua. Desi fisticul se numara printre nucile cu calorii mai putine, inghetata are si ingrdiente care ingrasa. Deci, savureaza cu masura!

Ingrediente: 1 ceasca de fistic nesarat; 2/3 ceasca de miere; 3 ceasti de lapte de migdale; 4 oua; ½ lingurita extract de migdale; 
un praf de sare. Incalzeste cuptorul la 176 de grade. Pune fisticul intr-o tava si baga-l la cuptor 5-7 minute, timp in care mai scuturi tigaia ocazional; fisticul trebuie sa devina usor auriu. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Macina  ½ ceasca de fistic si pastreaza restul deoparte.

Fisticul este si o gustare sanatoasa, nu-l ignora! Pune laptele, mierea si fisticul macinat intr-un vas, pe foc mediu; amesteca ocazional si lasa compozitia pe foc 3-4 minute, pana cand mierea se dizolva. Ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca 10 minute. 
Amesteca galbenusurile cu un praf de sare si toarna-le peste crema de fistic. Da-o din nou pe foc si gateste-o la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa, 8-10 minute (lingura de lemn ar trebui sa lase o dara in crema, cand o mesteci). Atentie, crema nu trebuie sa fiarba! Pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece, amestecand ocazional, pana cand se raceste. Transfera inghetata intr-un bol si refrigereaz-o, cel putin o ora. Scoate-o din congelator si adauga extractul de migdale si restul de migdale intregi. Amesteca inghetata si da-o la congelator inca 3 ore inainte de o servi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.