Cati carbohidrati trebuie sa consumi pentru a slabi?

0
86

O dieta echilibrata este punctul de plecare pentru a obtine corpul pe care ti-l doresti, iar cantitatea de carbohidrati poate influenta decisiv de cat timp vei avea nevoie pentru a reusi.

Te-ai gandit ca ar fi util sa calculezi cati carbohidrati consumi pentru a slabi mai usor? De multe ori persoanele care sunt la dieta nu stiu sigur ce ar trebui sa masoare: carbohidratii, proteinele sau grasimile? Cu siguranta exista dispute cu privire la factorul cel mai important care actioneaza asupra eliminarii tesutului adipos, iar drumul spre o silueta de invidiat nu este foarte simplu.
 
In prezent nu exista o regula clara pentru a stabili exact ce tip de calorii cauzeaza cu precadere acumularea kilogramelor in plus, carbohidratii sau grasimile. Deci ce ar trebui sa faci? in urma studiilor realizate s-a constatat ca, indiferent daca este vorba despre o dieta cu un continut redus de carbohidrati sau bazata pe alte principii alimentare, de obicei persoanele care o urmeaza vor reusi sa slabeasca daca respecta cu strictete regulile stabilite.

Daca vrei sa porti o masura mai mica la haine este foarte important sa stii cati carbohidrati consumi si de ce tip sunt. Majoritatea persoanelor consuma o cantitate considerabila de carbohidrati. in momentul in care vrei sa reduci caloriile provenite din anumite tipuri de alimente, ai putea elimina un anumit gen de carbohidrati. De obicei, reducerea consumului de carbohidrati este cea mai simpla metoda pentru a diminua totalul de calorii, avand in vedere ca majoritatea alimentelor hipercalorice contin si foarte multi carbohidrati. 

Painea alba, produsele de patiserie, covrigeii, gogosile sau prajiturile au multe calorii si un efect negativ atat aspura siluetei, cat si asupra starii tale de sanatate. Pe de alta parte, carbohidratii proveniti din fructe si legume proaspete sunt benefici pentru organism, iar daca le consumi des iti vei fortifica organismul impotriva bacteriilor si a infectiilor. Iata ce beneficii vei obtine daca vei consuma mai putini carbohidrati (in principal cei din alimentele care contin faina alba si grasimi saturate):
 
1. Vei avea o dieta cu un continut mai ridicat de nutrienti. De multe ori iti iei doar un covrig cand ti-e foame sau alegi o prajitura pentru pauza de dupa-amiaza? Alimentele de acest tip nu au vitaminele si mineralele necesare pentru a preveni imbolnavirea si afecteaza negativ organismul. in general contin un exces de sare, care poate determina cresterea tensiunii arteriale sau retentia de apa, prea mult zahar, care poate cauza fluctuatii ale glicemiei si stari de ameteala sau oboseala, precum si multe grasimi nesanatoase, care pot determina cresterea nivelului de colesterol si a trigliceridelor. in momentul in care optezi pentru fructe si legume in locul acestor produse conventionale vei reusi sa tii apetitul sub control timp de cateva ore, iar consumul de fibre si nutrienti iti va sustine eforturile de remodelare a siluetei.
 
2. Vei fi mai putin stresat. Zaharul in exces poate avea un impact negativ si asupra starii de spirit. Daca ai emotii, esti ingrijorat sau nu stii cum vei reusi sa rezolvi tot ce ai de facut la servicu in ziua respectiva, prajiturile sau gogosile ar trebui sa dispara din meniul tau. Pe moment te pot face sa te simti putin mai bine, dar dupa aceea vei ramane fara energie si in scurt timp vei simti nevoia sa consumi din nou ceva dulce. Caloriile se vor acumula rapid, iar dieta nu va avea efectele dorite.
 
3. Vei elimina celulita mai rapid. Atunci cand reduci cantitatea de carbohidrati din surse nesanatoase, poti creste proportia de proteine, astfel incat vei avea mese mult mai consistente, dar consumul total de calorii va fi redus. O friptura aromata si suculenta te va face sa uiti de gustarile dintre mese, iar caloriile continute sunt mult mai putine decat in cazul dulciurilor. Aspectul pielii va deveni mai ferm, iar celulita poate fi eliminata eficient daca vei include mai multe proteine in meniul zilnic. De asemenea, specialistii au constatat ca persoanele care mentin un consum ridicat de proteine pe termen lung dau un impuls constant metabolismului, iar caloriile sunt arse in mod optim.
 
4. Iti protejezi inima. Prin reducerea consumului de carbohidrati rafinati vei avea sansa de a experimenta cu grasimile sanatoase. Acizii grasi de tip Omega-3 continuti de pestele gras (somonul, tonul, macroul, heringul), nucile crude si semintele de in sau de chia contribuie la reducerea nivelului de colesterol, previn afectiunile cardiovasculare si imbunatatesc aspectul pielii.
 
Cantitatea optima de carbohidrati. Trebuie sa alegi nivelul optim de carbohidrati, in functie de activitatea pe care o desfasori si tipul de exercitii fizice pe care le practici. Potrivit specialistilor, carbohidratii ar trebui sa reprezinte intre 45 si 65% din totalul caloriilor consumate la nivelul unei zile. Persoanele care merg des la sala pot consuma intre 2,5 si 5,5g de carbohidrati pe kg, corelat cu greutatea totala.