Dieta de slabit cu orez si usturoi

0
140

Asadar, daca aveti vointa, trebuie sa luati dimineata – pe stomacul gol – timp de 19 zile – cate un bob de orez si un catel de usturoi, urmand ca de a doua zi sa cresteti progresiv cantitatea de orez cu cate un bob zilnic, pana ajungeti la 19 boabe de orez, in vreme ce cantitatea de usturoi stationeaza (un catel de usturoi pe zi). De exemplu:
ziua I – 1 bob orez + 1 catel usturoi;
ziua a Ii-a – 2 boabe orez + 1 catel usturoi;
ziua a Iii-a – 3 boabe orez + 1 catel usturoi si tot asa pana in ziua a Xix-a, cand se iau 19 boabe orez + 1 catel usturoi. Efectele sunt miraculoase. In plus, se produce si o dezintoxicare a organismului. Cura se poate repeta dupa o pauza de trei saptamani. 

Orezul are mai multi carbohidrati decat proteine, fapt pentru care este bine sa fie evitat de persoanele care urmeaza o dieta saraca in carbohidrati. O cana de orez alb gatit are 53 de grame de carbohidrati, 4 grame de proteine si 0 grasimi. De asemenea, are mai putin de 1 gram de fibre. Aceeasi cantitate de orez brun are 46 grame de carbohidrati, 5 grame de proteine, 2 grame de grasimi si 4 grame de fibre. Nici in cazul vitaminelor si al mineralelor orezul alb si cel brun nu au aceleasi valori, caci primul este procesat, de unde rezulta ca aceste elemente sunt in mare parte pierdute. O portie de orez alb ofera cam o cincime din necesarul zilnic de niacina si un sfert din acidul folic de care are nevoie o femeie de 30 de ani, in timp ce cel brun ofera, in plus fata de cel alb, si un sfert din necesarul zilnic de magneziu, dar si cantitati mici de cupru, fier si vitamine din complexul B.

Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii. Allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. La fumatori, usturoiul usureaza expectoratia, fluidizînd secretiile datorate excesului de tutun si s-ar parea ca reduce efectele negative ale nicotinei. Mîncat pe pîine, ajuta la scaderea zaharului în organism. Usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Te poate scapa de paraziti si viermi intestinali si previne boli precum tifos, diabet, depresie si unele tipuri de cancer.